Hvor i en blomst er pollenkorn produceret?

July 27

Hvor i en blomst er pollenkorn produceret?

Ligesom mest flercellede organismer gengive dækfrøede eller blomstrende planter af seksuel reproduktion. Pollen der produceres i anther er overført af vinden, insekter eller dyr til stigmatisering af en anden blomst (eller endda stigmatiseringen af den samme blomst).

Typer

De fleste dækfrøede har perfekte blomster, hvilket betyder, at blomster, der producerer både mandlige og kvindelige kønsceller. Nogle planter er ufuldkommen men monoecious, betydningen nogle blomster producere mandlige kønsceller, mens andre producere kvindelige kønsceller, og et par planter som pil og popler er Tvebo, hvilket betyder, at enkelte planter er enten mandlig eller kvindelig.

Funktion

Pollenkorn produceres i anther af blomsten, der er en lille og ofte farvede struktur monteret på enden af en grøn stilk kaldet en glødetråd. Pollen, der produceres i anther vil typisk frakke dens overflade, således at insekter fodring fra blomsten uforvarende overfører pollen andetsteds.

Betydning

Fordi dækfrøede stole på formidlere som vind eller dyr til at hjælpe dem med at reproducere, har de udviklet en række forskellige strategier til at fremme deres reproduktion. Vind-bestøvning planter, for eksempel, vil ofte have små og uanselige blomster, der producerer store mængder pollen korn, mens blomster, som er primært bee-bestøvet ofte har markeringer, der er synlige i ultraviolet, fordi bier, i modsætning til mennesker, kan se i ultraviolet lys.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com