Hvor længe vil PEX rør sidste?

May 4

Hvor længe vil PEX rør sidste?

Crosslinked polyethylen eller PEX, har flere egenskaber, der kan gøre det en overlegen materiale til VVS linjer i forhold til traditionelle kobber rør eller hård plast. Mens de andre indstillinger for VVS er stive, er PEX en fleksibel slange, der kan installeres flere uden sammenligning. Det er også et holdbart materiale, og er designet til at overleve en tilsvarende linje lavet af andre materialer.

Frysning

I nordlige klimaer, kan vandrør være omfattet af skader ved nedfrysning. Både stiv plast og metal rør kan fryse og brast. Dette kunne ske i alvorlige temperaturer med PEX, men det er langt mindre sandsynligt. Dette hjælper med at forlænge levetiden af materialet i ethvert sted, hvor vand rør regelmæssigt stå over ekstreme temperaturer om vinteren ifølge Pexinfo.com.

Korrosion

Kobber rør er sårbare over for visse former for korrosion. Dette er ofte på grund af egenskaber af det vand, der leveres til fødeledningen. Hvis det er særlig sur, fremskynder det korrosion processen af kobber rør. Andre typer af rør er endnu mere sårbare over for dette. Dog PEX linjer typisk korroderer ikke og bør ikke forringe uanset hvad kvaliteten af vandet i linjen.

Andre styrker

PEX har andre fordele, der kombinerer med sit primære styrker til at gøre det en langvarig materiale. I modsætning til andre typer af rør fremmer PEX ikke ophobning af kalk eller andre mineraler, ifølge Zurn.com. Dette hjælper med at holde røret funktionelle i en længere periode. Fleksibiliteten i materialet er også nyttigt. Sommetider, VVS-rør er placeret i stramme kvartaler og som et hus afregner eller forskydninger, dette undertiden kan lægge pres på rør, der forårsager skade. Fleksible rør er langt mindre tilbøjelige til uden for pres skade end stive rør.

70 år

PEX har været i brug i Europa i mere end 20 år, fra datoen for offentliggørelsen. Men test i branchen viser, at PEX skal vare meget længere end 20 år. Ifølge Comfortcontrolsystems.com, skal PEX rør, der ikke er beskadiget af ydre faktorer vare mindst 70 år. I mange tilfælde betyder dette, at PEX rør vil til sidste levetid af bygningen, de er installeret i.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com