Hvor mange dage gør en sommerfugl ophold i dens kokon?

November 29

Stadier af Butterflys liv

En sommerfugl lever et forholdsvis korte liv på så lidt som et par uger eller som længe så omkring et år. Omkring en fjerdedel af dens liv er tilbragt inde i en kokon, undtagen i tilfælde af dvale. I løbet af en sommerfugl, der er fire faser det skal igennem: æggene er lagt, caterpillar er født, kokonen er dannet, og sommerfuglen fremgår.

Æglægning

Den kvindelige sommerfugl lægger sine æg direkte på plante blade. Æggene kan være grupperet i grupper eller enkelt. Det tager normalt omkring fem dage for æggene at klække. Æggene klækkes ikke faktisk--baby caterpillar spiser gennem æg shell og kravler ud på bladet. Det vil spise dette blad og bruge det til at danne sin puppe senere. I blot et par dage, vil caterpillar vokse til 27.000 gange sin egen vægt ved fødslen.

Inde i kokonen

Caterpillar begynder straks at spise den plante blade for at danne sin puppe. Knyttet til et blad, kvist, eller endda en telefon pæl, kaster caterpillar sin hud, som vil danne den ydre dække af kokonen. Udenfor kan skallen være kedelig at blande sig med de omkringliggende eller farvestrålende. Uanset farve, vil camouflage effekt hjælpe med at holde rovdyr fra spise kålormen.

Længden af tid i en kokon

De fleste sommerfugle tilbringe omtrent den samme mængde tid i sin puppe--fem dage. Dog kan vinterens kulde forårsage en larve til dvale i hele sæsonen. En barsk eller tørt miljø kan forårsage en caterpillar at bo i sin puppe, indtil mere gunstige betingelser eksisterer. Et par uger eller flere måneder kunne passere før caterpillar forvandler sig til sin nye krop.

Puppe

Kokonen kaldes puppe. Når kokonen er færdig, sikret caterpillar inde hvor sig vil ophold nemlig overalt fra flere dage til flere måneder. Hvis vejret er koldt, såsom vinter, kan en caterpillar dvale hele vinteren. I foråret, caterpillar's metamorfose er komplet og sommerfuglen vises, klar til at begynde livscyklus igen. I flere arter, herunder monark, bliver kokonen gennemsigtig en dag eller to før Sommerfuglen fremgår.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com