Hvor meget skal jeg plante i en køkkenhave?

September 1

Hvor meget skal jeg plante i en køkkenhave?

Flere variabler findes der bestemmer, hvor mange af hver type af vegetabilsk et hjem haven skal indeholde. Plante dobbelt den anbefalede mængde tomater og gulerødder til saftfremstilling. Vokse ekstra roer og grønne bønner for konservesindustrien og frysning. Succession plantning, såsæd med to ugers mellemrum, kan gøres med nogle grøntsager. Overveje plantning to eller tre forskellige sorter af hver type af vegetabilsk for en mere jævn, sæsonbestemte udbud.

Meloner og Squash

Sommer meloner modnes i 65 til 100 dage, og vinteren meloner modnes inden for 80 til 120 dage. Cantaloupe, muskmelon og vandmelon er sommer meloner. Casaba, charental, Crenshaw, honeydew og Persisk er vinter meloner. Plant to melon planter pr. husstandsmedlem to uger efter den sidste frost i foråret. To sæsonbestemte typer af squash findes så godt. Crookneck, straightneck og zucchini er sommer græskar, som er klar til høst i 50-65 dage. Acorn, butternut, hubbard og spaghetti squash er vinter squash, som modnes i 60-110 dage. Plante et til to squash planter pr. husstandsmedlem tre til fire uger efter den sidste forår frost.

Græskar

Plante græskar to til tre uger efter den sidste frost. En til to græskar planter pr. husstandsmedlem anbefales, men overveje deres anvendelsesformål. Tre lbs. i rå græskar kokke ned til tre kopper af mosede græskar brød, tærter og supper. Små græskar almindeligt dyrket til madlavning vejer 4-6 lbs. mellemliggende græskar til madlavning og carving vejer 8 til 15 lbs.

Rodfrugter og løg

Roer, gulerødder, pastinak, radiser, kålroer og majroer er rodfrugter. Når udtynding udplantningsplanterne, holde fem til 10 sukkerroer, rutabaga og majroe planter, 10 pastinak, 15 radiser og 30 gulerødder pr. husstandsmedlem. Soen sukkerroer, gulerod, pastinak, radise og majroe frø to til tre uger før sidst forventes frost. Rutabaga frø fire til seks uger før den sidste frost. Plante løg, porrer, hvidløg og skalotteløg op til fire uger før sidst forventet forår frost. Det er svært at vurdere hvor mange løg plante fordi både modne pærer og grønne stængler kan bruges på så mange måder, så plante så mange som du kan lide. Plant fire til seks skalotteløg og 12 til 15 porrer og hvidløg planter pr. husstandsmedlem.

Tomater og grønne bønner

Plante et til fire tomatplanter pr. person to til tre uger efter den sidste forår frost. En blanding af tidligt, midten og slutningen sæson, praecise og ubestemt sorter vil give en stabil forsyning af tomater hele sommeren. Plante fire til otte grønne bønner planter pr. person en til to uger efter den sidste frost. En blanding af pole og bush bønner giver en stabil forsyning af grønne bønner hele sæsonen.

Sukkermajs

So sukkermajs frø to til tre uger efter den sidste forår frost. Bedste bestøvning resultater, plante rækker af majs i en firkant eller blok dannelse og ikke lange rækker. Tynde planter når de er 4 til 6 inches høj, så de er fordelt en til to fod fra hinanden, afhængigt af sorten, holder 12 til 20 sukkermajs stilke pr. person. Hver majs stilk vil producere en til tre ører af majs.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com