Hvor ofte bør du gøde en køkkenhave?

June 6

Mens langtidsholdbare næringsstof forbedringer af din jord er bedst leveres fra langsom frigivelse kompost eller staldgødning, de fleste gartnere ved, at for en hurtigere boost, skal du føje gødning til din jord. Gødning frigiver næringsstoffer i jorden, som din vegetabilske planter absorbere, hvilket gør dem sundere og mere produktive. Men hvis befrugtende alt for ofte kan føre til roden burn. Før du anvender nogen vegetabilske fødevarer til din have, behøver du at vide, hvor ofte du bør befrugte en køkkenhave.

Når at befrugte

Nogle professionelle gartnere sværger ved at se planterne enkeltvis til tid befrugtende. Hvis du vælger at spille den efter gehør og behandle dine planter individuelt, se for hver plante cue, at det er tid til at befrugte. Mens det synes simpelt nok, fordel nogle vegetabilske planter fodring lige før blomstring, mens andre foretrækker at blive fodret efter blomstring som grøntsager er ved at blive dannet, andre lige før du kører (hvis en druesort), nogle hele sæsonen, eller kun når plantning. Mens det er gavnligt at plante til tid ting ud, kan det gøre dit arbejde som gartner mere vanskeligt, gør dig mindre tilbøjelige til at ønsker at tilbringe tid i haven.

For en mindre, baggård haven, medmindre du er villig til at leve af den voksende kalender og dine planter fremskridt, der er virkelig kun to vigtigste gange at befrugte. Den første tid, og nemmeste, er om foråret, før du planter. Efter en lang vinter, når jorden er optøet og klar til at blive arbejdet, tilføje gødning giver kimplanter og transplantationer en sund start. Som gødningen absorberes i planterne, overlader det intet i jorden. Når det er absorberet det er væk, det er derfor den anden opfodring gang er typisk halvvejs gennem vækstsæsonen når dine planter er klar til at producere.

Hvordan til at befrugte

Bruge en simpel 10-10-10 ratio gødning (kvælstof-fosfor-kalium) for et simpelt program, der anvendes efter producentens anvisninger, foreslåede mængder ikke bør brænde planter rødder. Den første ansøgning kræver simpelthen jævnt fordelt granulerne over hele haven sengen før tilling eller grave i jorden. Når gødningen er spredt, arbejde som du normalt ville gøre for at vende jorden og forberede sæsonen havearbejde.

Halvvejs gennem sæsonen, gennemføre den anden behandling med en metode kaldet side dressing. Med side dressing føje du kun gødning til de områder, som har brug for det. For grøntsager plantet i rækker, oprette en lille grøft seks inches fra din række, ikke dybere end fire inches. Tilføj den angivne mængde af gødning baseret på emballagen til renden og dække.

Hvis dine planter er ikke i en række, skal du udføre din side dressing ved at gøre en cirkulær grøft omkring hver enkelt plante. Cirklen skal være hvor som helst fra 12 til 18 inches i diameter, men ikke dybere end 4 inches. Læs din emballage igen og anvende den passende mængde mad til ringen og fylde det tilbage i når du er færdig. Haven skulle nu have den ekstra energi til at gøre det gennem resten af sæsonen inden vinteren kommer og du gentage processen igen.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com