Hvor ofte bør du gøde en Veggie haven i Oregon?

October 10

Alle planter, herunder grøntsager, tegne næringsstoffer ud af jord til at brødføde deres vækst. Uden tilstrækkelig næringsstoffer i din havejord, veggies kan ikke vokse så stor og spiselige som du kan lide - eller værre, de kan ikke vokse på alle. I alt veggies skal mindst 16 elementært næringsstoffer, men de vigtigste er fosfor, kalium og nitrogen, som findes i de fleste kommercielle og organisk gødning. I de fleste haver--i Oregon og andre steder--den passende frekvens for gødning ansøgning er bestemt af to faktorer: typen af jord du har, og typen af grøntsager du er voksende.

Jordbund i Oregon

Oregon er hjemsted for forskellige økosystemer med mange forskellige typer af jord. Nogle har brug for ændringer - som gødning--mere end andre, og hvor du bor vil være en væsentlig faktor i hvor ofte bør du gøde din veggie haven. I de fleste vestlige Oregon og Willamette Valley, jord er yderst befordrende for veggie havearbejde, men stadig normalt kræver ændringsforslag til at øge udbyttet eller speciale afgrøder. Dyrkning af afgrøder som broccoli, blomkål og jordbær er nemmere i vestlige Oregon med anvendelsen af boron gødning. I eastern Oregon, jord tendens til at være mere grundlæggende, og normalt behøver gødning som svovl til lavere jordens pH-værdi.

Test jordbund for næringsstoffer

En måde at bestemme behovet for gødning i din have er at teste jorden før gør enhver plantning eller befrugtende. Dette hjælper med at angive både hvad næringsstoffer er vigtigst i din veggie haven og hvor meget skal gælde. I vestlige Oregon, kan du normalt give afkald på afprøvning og blot vælge for at tilføje de vigtigste og ofte mangelfuld ændringsforslag. Dette skyldes, at jordbunden i denne region er normalt konsekvente og afbalancerede nok, at test afslører lidt om din jord, der ikke allerede antages. Dette kan spare hjem veggie gartner, tid og penge.

Gødskning med Lime

På grund af de kraftige regnskyl i vestlige Oregon er en anvendelse af calcium og magnesium normalt nødvendigt mindst én gang. Oregon landmandsuddannet Steve Solomon anbefaler anvender omkring 50 lbs. i en 50-50 blanding af landbrugs og dolomit kalk når du først starter ud. Dette er kun nødvendigt, hvis haven der konverteres fra græs eller har aldrig været kalkede før. En veggie haven, der er blevet regelmæssigt befrugtet, som de fleste højbede eller fælleshaver, behøver ikke en første ansøgning af kalk. Mindre programmer er anbefalet på en regelmæssig basis og kan føjes til normal gødning.

Oprindelige jord ændring

Efter anvender en indledende ændring af kalk, behøver de fleste jorder i Oregon kun regelmæssig anvendelse af kompost, organisk gødning og mineraler at forblive produktiv. I eastern Oregon, vil det være vigtigt at regelmæssigt lavere pH med svovl. Kunstgødning, i modsætning til organisk gødning, er meget hurtigere handler og potent; de er ikke anbefales til hjem gartnere på grund af deres forvaltning krav. Det er godt at klæde jorden engang med kompost før den såning eller plantning i foråret, tilføje organisk gødning til dette ændringsforslag. Dette hjælper med at etablere og fremme et grundlæggende living jord system, der vil være en i stand til at opretholde sig selv uden tvangspræget befrugtende.

Gødskning i sæson

Veggies vil normalt vokse bæredygtigt ved at anvende mindre mængder af organisk gødning en gang hver måned eller seks uger i løbet af sæsonen. Hvis planter er høstet med en anden plantning af sommeren planter--normalt slutningen af maj eller tidlig juni--er det klogt at tilføje en moderat mængde gødning ved såning denne anden afgrøde. Bremse væksten af overvintrende afgrøder af ophører gødning programmer omkring midten af August kan hjælpe dem vokse mere hårdføre og overleve den kolde vinter. Stoppe gødning brug i sæsonen senere hjælper også til at forhindre skadelige afstrømning.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com