Hvor ofte bør du jord Test en køkkenhave?

September 15

Hvor ofte bør du jord Test en køkkenhave?

Test jorden i din køkkenhave gør det muligt at vurdere jordens pH-værdi og tilgængelige næringsstoffer. Billig kits fra isenkræmmer eller Havecenter gør det muligt at foretage en hurtig vurdering af din jord, men er typisk begrænset til test pH-niveau og mængden af kvælstof, fosfor og kalium i din jord. Jord test udført af jord-test faciliteter kan også omfatte en vurdering af trace mineraler, såsom calcium, magnesium og zink. De indeholder ofte detaljeret vejledning til ændring af jorden for at afbalancere næringsstoffer og pH-værdien til at opnå maksimal vækst i din køkkenhave.

Nye haver

Test i jorden før du begynder en ny have lader dig vide, om jorden indeholder næringsstoffer dine grøntsager skal trives. Selv om jord test kan træffes enhver tid jorden kan bearbejdes, tillader teste det i efteråret jord ændringer, såsom kalksten eller svovl for at justere pH, for at tage påvirker før plantning. Dette giver også tid for organisk materiale føjet til jorden for at begynde at bryde.

Etablerede haver

Struktur og tilstand af din jord ændringer over tid. Tilsætning af gødning og økologiske spørgsmål, og processen med at dyrke grøntsager ændrer den næringsstof balance i jorden. Jordens pH-værdi kan også ændres med tiden. Test jorden hver to til tre år og foretage de nødvendige justeringer holder din havejord produktive. Fall test anbefales, men foråret testning kan gøres. Holde i betragtning, at hvis din jord har brug for større justeringer pH-værdi, kan det tage flere måneder for de ønskede resultat at blive tydeligt i jorden. Enkle justeringer, såsom tilføjelsen af gødning, kan træde i kraft hurtigere.

Særlige omstændigheder

Undertiden tilbyder plantevækst dig et fingerpeg om, at din jord har brug for test. Hæmmet vækst, gulnet blade og misfarvede blade på dine grøntsager kan angive manglende af et eller flere næringsstoffer i jorden. Typisk, Gulnede blade på bunden af anlægget med bleg grønne blade på de nyere blade viser en kvælstof mangel. Blossom ende rot og forvrænget nye blade kan være et tegn på en mangel på calcium. Udseendet af brændte blade tips og ældre blade, der bliver mørk grøn eller lilla er tegn på en fosfor mangel. En kaliummangel kan forårsage blade til gul. En næringsmangel i planter kan være et resultat af utilstrækkelig næringsstoffer i jorden, utilstrækkelig vanding eller en forkert pH niveau for anlægget. Test jorden for at fastslå årsagen til dårlig vækst gør det muligt at foretage de nødvendige rettelser.

Overvejelser

Nogle gange, er en hurtig jord test med et hjem jord-test kit alt hvad du behøver til at afgøre, om vækst problemer fra en næringsmangel. Hvis din jord mangler kvælstof, fosfor og kalium, kan en simpel anvendelse af gødning være alt, hvad der er nødvendigt for at rette problemet. Indførelse af en rutine test din havejord via afprøvning hver to til tre år og at gennemføre en hurtig hjem test, når du observerer tegn på ernæringsmæssige mangler eller dårlige vækst vil holde dig informeret om tilstanden af din jord.

pH bekymringer

Alle grøntsager har en foretrukken vifte af pH. De fleste vegetabilske præferencer henhører under rækken 6.0 til 6.8, men der er nogle undtagelser. For eksempel kartofler (Solanum tuberosum) foretrækker en jordens pH-værdi mellem 4.8 og 5.5 og blive scabby, når jord pH er over 6,0. Voksende sorter resistente over for skurv er ofte anbefales. Alternativt, kan du justere pH i et hjørne af haven eller oprette en ny seng specielt til dyrkning af kartofler. Når afprøvning og justerer jordens pH-værdi, altid overveje behovene af de grøntsager, du har til hensigt at vokse i dette område.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com