Hvor ofte Rose af Sharon bushen blomst i løbet af sæsonen?

November 17

Hvor ofte Rose af Sharon bushen blomst i løbet af sæsonen?

Rose af Sharon er en almindelig betegnelse for "Hibiscus syriacus," buske eller små træer, der er hjemmehørende i Kina og Indien. De er kendt for deres Stokrose-lignende blomster i nuancer af hvid, rose, rød og lilla, undertiden med kontrasterende centrale "eye zoner." Rose af Sharon vokser mellem 8 og 12 fod høj og op til 10 fod bredt og generelt blomstrer i midten til slutningen af sommeren. Buttet knopperne åbner i træk over en periode på uger, men hver enkelt blomst kun varer ca. en dag. Roser af Sharon buske blomstrer en gang i løbet af vækstsæsonen.

Rebloom

Nogle haven buske, ligesom mange typer af roser, blomstre flere gange i løbet af vækstsæsonen. Rose af Sharon, som blade i slutningen af foråret--efter almindeligste blomsterplanter og buske--har ikke tid til at gøre dette. For gartnere er kompensation for den enkelt flush af bloom, at ikke alle knopper åbne på én gang. Afhængigt af klimaet, placering og andre faktorer, kan knopper fortsætte til at åbne for fire til seks uger. Når kronblade falder, danner planterne urn-formede frø bælg, som vare i måneder på stilke.

Maksimere Bloom

Den mest produktive roser af Sharon er kompakt buske. For at maksimere antallet af blomstrer planten producerer, Sørg for, at det får fuld sol eller meget lys skygge. Give rigelig fugt, især i de tørre sommermåneder. For færre og beskære større blomster, hver stilk til to eller tre knopper i slutningen af foråret. Du kan også beskære i slutningen af efteråret. Uden beskæring blive planterne "langbenet," nå opad og producerer færre blomstrer over hinanden følgende sæsoner.

Sorter

Der er mange tilgængelige Rose af Sharon kultivarer. Blandt dem, der producerer de mest blomster er en serie, der er indført af de Forenede Stater nationale Arboretet. Disse omfatter de rose og røde "Aphrodite"; Hvidblomstrede "Diana" med især storblomstrede; "Helene", som er hvid rødmede med rød; og "Minerva," lavendel med en rød centrale eye zone. Dobbelt sorter har frodige blomstrer med mange kronblade. Denne gruppe omfatter lyserøde "Rødmende brud," rødblomstrede "Lucy" og violet-Rosa "Peonyflorus."

Overvejelser

Roser af Sharon er tilpasningsdygtige planter, der kan bruges som individuelle prøver eller havde opstillet som hække. Ældre sorter producerer mange frø pr. sæson og frø har en høj sats for spiring, så gartnere kan finde sig selv med masser af uønskede stiklinger hvert år. Disse er forholdsvis let at trække ud eller klippe ned hvis de spirer i græsplæne områder. Den nationale Arboretet serie producerer få eller ingen uønskede planter.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com