Hvor ofte skal jeg vand vinstokke?

December 26

Hvor ofte skal jeg vand vinstokke?

Om dyrkning af druer kommercielt eller som en haven hobby, leverer den rette mængde af vand er afgørende for sundheden af vin. Sunde vinstokke er derfor også integreret til at sikre, at din vingård udbytter en bountiful afgrøde af druer. Selvom der ikke er nogen eksakt formel til bestemmelse af hvor ofte druer skal vandes, overvejer en række faktorer og evaluere vækstbetingelser i din vingård vil hjælpe dig oprette den ideelle vanding tidsplan.

Behov for vand

Vinstokke har dybe rodsystemer, der strækker sig flere fod under jordens overflade. Således kræver druer mindre vand end overfladisk rodfæstede planter, såsom tomater eller andre haven grøntsager. Samtidigt med at indrettede en rod ordning i de første år efter plantning, kræver druer ca 1 tommer vand pr. uge. Under varme, tørre magi bliver avlere nødt til at manuelt vand deres vinstokke, mens resten af året nedbør bør give tilstrækkelig fugt. Efter rod etablering kræver druer kun sjældent dybe soakings at holde jorden under overfladen fugtig.

Jord Type effekter

Typen af jord, hvor du planter dine vinstokke vil bestemme, hvor ofte vinstokkene kræve vanding. Rige lerjord er tilbøjelig til at holde fugt under overfladen for en betydelig periode, afhængigt af vejrforholdene. Omvendt, sandjord tillader vand at dræne hurtigere og kræver hyppigere vanding. Basere din vanding tidsplan på hvor hurtigt fugt forsvinder fra jorden i din vingård.

Overvågning jordfugtighed

Monitor vandindhold i jord op til 2 fod under overfladen for at afgøre, hvornår druerne har brug for vand efter det første år med voksende. High-tech overvågning enheder som tensiometers giver aflæsninger om jord fugt. Dog en billigere og mere håndgribelige metode består af grave et hul 2 fod dybt ved din vinstokke og snuppe en håndfuld jord. Klem jorden og evaluere vandindhold. Jord, der klumper sammen angiver, at vinstokkene ikke kræver vand, mens snavs, der smuldrer fra hinanden er et tegn på tørhed nær rodsystemer.

Virkningerne af Overwatering

Mens for lidt vand harms vinstokke, for meget vand kan også gøre skade. Oversoaked vinstokke vil potentielt lider af roden svamp eller en sygdom kendt som jern klorose, som kan være fatal for planter. Når de leverer druer med vand, skal du bruge en jorden kunstvanding system for at undgå overskydende fugt på bladene og frugt. Vand sjældent, men i lange perioder med en langsom strøm af vand for at tillade fugt at trænge ind i jorden og giver vand til vinstokke dybe rodsystemer.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com