Hvor stor er en ært træ?

October 24

Gartnere med begrænset plads, har ingen frygt: den sibiriske ært træ (Caragana arborescens) er her. Stigende til en diminutiv højde på 20 fod eller derunder, med en spredning på omkring 15 fod, den sibiriske ært træ er en fleksibel løvfældende træ eller stor busk, der vil lyse trange steder eller ufrugtbar haven parceller med sin muntre gule blomster.

Udseende

Sibiriske ært træ har en afrundet, opretstående vane, der består af lyse grøn, pinnately sammensatte blade op til 3 inches lang. Bladene bliver gule i efteråret, selvom Missouri botanisk have beskriver denne farveændring som "ubetydelig." Den primære ornamentale funktion af anlægget er dens foråret display af tommer lange gule blomster, der ligner ært blomster. Blomster er efterfulgt af længe gullig grøn bælg, der modnes i sommeren og eksplodere åbent at frigive rødlig brune frø.

Sorter

Gartnere på udkig efter en endnu mindre busk har et udvalg af sibiriske ært træ sorter at vælge imellem. "Pendula" er en grædende sort, der vokser omkring 5 fod høj, producerer overlappende, grove-bladet grene, der strækker sig udad omkring 7 fødder. "Walkeri" er på samme størrelse, selv om det kan prale af lacier, mere bregne-lignende blade og smallere grene end "Pendula." Begge sorter er hårdfør i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 3 til 7.

Beliggenhed

En indfødt af østlige Rusland og nordlige Kina, sibiriske ært træ er særdeles tolerante over for kulde og kan dyrkes i USDA zoner 2 til 7. Washington State University udvidelse anbefaler anlæg til USDA zone 8 så godt. Busk foretrækker fulde sollys, men det er slet ikke kræsne omkring jorden, så længe det er godt dræning. Busk er tørke tolerant når dette er stiftet, selvom vækst kan være drønede af vanding nye planter regelmæssigt.

Formering

Sibiriske ært træ kan formeres ved frø, ideelt sået når moden i en kold ramme. Lagrede frø vil spire bedre hvis dyppet i et døgn i varmt vand. Du skal måske ridse frø og suge det i yderligere 12 timer, hvis det ikke bliver hævede efter 24 timer. Spiring generelt opstår i to til tre uger, ifølge planter til en fremtid. Holde kimplanter i et drivhus for deres første vinter og plante direkte i haven det følgende forår eller sommer, efter chance for frost er overstået.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com