Hvordan adskiller fluorescerende belysning fra Candescent belysning?

June 8

Candescent belysning

Candescent belysning er typen af lys produceret af normale pærer. Candescent belysning fungerer ved at producere iridescence, som er lyset genereret af et objekt, der er opvarmet til det punkt, hvor det lyser. Dette svarer til den kedelig orange glød produceret af bredbånd af et komfur eller ulmende briketterne af en brand. For at producere iridescence, kører en candescent pære en elektrisk strøm gennem en lille glødetråd, som ofte er lavet af wolfram, skyldes det dets høje smeltepunkt temperatur. De nuværende opvarmer den lille glødetråd, indtil det lyser smukt på grund af varmen. Dette er grunden til lys pærer er meget varme at røre: de skal være varme, fordi varmen er hvad producerer lyset ser vi.

Lysstofrør

Fluorescerende belysning er en alternativ form for belysning, der er for nylig kommet ind i fælles brug som en erstatning for candescent pærer. Fluorescerende lys består af rør, der indeholder lavtryk kviksølv dampe og andre gasarter som argon, xenon og neon, der er varmet op af en elektrisk strøm. Når kviksølv gasopvarmede bliver ophidset og udsender ultraviolet lys. UV-lys så kommer i kontakt med ydersiden af pære, som er belagt med en blanding af metaller og fosfor, som forårsager denne ydre belægning at gløde med synligt lys. Den primære forskel mellem lysstofrør og candescent belysning er, at candescent belysning producerer sin synligt lys ved hjælp af varme eller iridescence, mens lysstofrør producerer sin synligt lys fra samspillet mellem UV-lys med den ydre belægning, som er en form for luminescence--lys, der stammer fra kolde organer. Ligheden er, at lysstofrør producere nogle varme for at oprette den oprindelige UV lys.

Fordele og ulemper

Lysstofrør har flere fordele over candescent lys, der er steget i popularitet i de seneste år. Først og fremmest bruger lysstofrør mindre energi, fordi de er i stand til at producere lys mere effektivt end standard pærer. En meget stor del af magt brugte i køre en standard candescent pære udsendes som varmeenergi og lys ikke. Dette er en anden fordel i sig selv: lysstofrør producerer mindre varme, så de ikke vil nødvendigvis brænde huden på kontakt som en candescent lys vil. Lysstofrør har også meget længere levetid, hvilket gør dem en økonomisk overlegen teknologi på lang sigt. Candescent pærer er billigere for hver enkelte pære dog, og lysstofrør er langt mere farlig, hvis brudt, idet kviksølv er et giftigt materiale. De også fungere mindre effektivt end normalt i temperaturer, der afviger stærkt fra normal stuetemperatur.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com