Hvordan ærter selvbestøvende

November 2

Hvordan ærter selvbestøvende

Ært bestøvning har evigt skrevet sig ind i historiebøgerne, som ærter, fungerede som central planten anvendes under Gregor Mendel arvelighed eksperimenter. Ærter--som mange andre have-plante arter--har evnen til at selvbestøvende, så godt som Cross-bestøve, hvilket gør dem fremragende planter til at vokse i grupper. Selvbestøvning opstår i et par enkle trin.

Reproduktion Basics

Ærten planter gennemgå kønnet formering. Lig blomster, de kræver et stykke af pollen--den "mandlige" del af anlægget--for at nå den stigmatisering, der fungerer som "kvindelige" del. Den væsentligste forskel mellem ærten planter og blomster er, at blomster kræver en ekstern medium--som et insekt--at overføre pollen; ærter er nedsat, således at kun deres egne støvdrager (den del, der producerer pollen) når deres stigmatisering.

Selvbestøvning udvikling

Efter pea plante udvikler pollen, skaber det en tube-lignende projektion, der vokser gennem anlægget og ind i æggestokken, forbinder de to steder. Dette skaber vejen til befrugtning, som røret giver mulighed for efterfølgende forbindelse til den samme plante frøanlæg, tillader befrugtning mellem de to seksuelle dele skal finde sted. Efter en vellykket befrugtning forsøg udvikler frø.

Problemer med selvbestøvning

Selvbestøvning lyder som en idiotsikker ordning og det betyder at planter meget selvstændige tillader seksuel reproduktion at tage sted inden for ét miljø. Ulempen er, at selvbestøvning ikke sikrer befrugtning. Som landmænd ved, masser af planter vil gennemgå selvbestøvning, men vil ikke blive befrugtet som et resultat, selv efter flere forsøg. Vejr, der er ekstremt kolde eller varme kan også give problemer med de reproduktive organer, begrænse befrugtning forekomster.

Krydsning

Som ærter kan selvbestøvende, denne befrugtning teknik kan også blive manipuleret. Hvad sker der, er en teknik kendt som "krydsbestøvning." Pea plante ' blev brugt på midten af mendelske genetik. Punnett firkanter bruges til at vise resultatet af krydsning. Et eksempel omfatter avl en høj plante med en kort plante (uropført af Gregor Mendel), hvor de efterfølgende generationer vil alle indeholde et dominerende høje allel og en recessiv kort allel; fremtidige generationer vil imidlertid en række udtryk når opdrættet sammen på grund af de potentielle arvelighed sandsynlighed forskelle.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com