Hvordan at kontrollere korrosion i Chillers

September 22

Hvordan at kontrollere korrosion i Chillers

Chillerne er køleanlæg, der har rør, der giver mulighed for vand eller andre væsker til at passere gennem en række rør indeholdt i en cylinder. Varmeoverførslen sker mellem væsker i røret og kølemiddel, der er til stede i rummet omkring rørene. Ubehandlet vandet i chiller loops kan forårsage alvorlige indre rør korrosion. Flere kemikalier bruges til forebyggelse af korrosion i chiller sløjfer. En blanding af natriumnitrit, Borat buffer og tolytriazole er almindeligt anvendt til dette formål. Natriumnitrit hjælper med at forhindre korrosion af stål, mens tolytriazole er en kobber korrosionsinhibitor. Borat buffer holder pH i løkken vand i det korrekte område.

Instruktioner

•Tag et vand prøve i den lille bæger fra Løkken og teste det for tilstedeværelsen af natriumnitrit. Koncentrationen af natriumnitrit bør være mellem 800 og 1200 dele per million (ppm). Også test pH i vandet. PH skal være mellem 7,5 og 8,5.

•Calculate mængden af korrosionsinhibitor (indeholdende natriumnitrit, Borat buffer og tolytriazole), der skal føjes til løkken. Volumen af løkken bør allerede kendt fra den tekniske data spec ark. Multiplicere mængden af løkke i liter gange 0,0001 at opnå en stigning på 100 ppm. Opdele produktet af denne beregning af fraktion af natriumnitrit i behandling løsning. For eksempel, hvis løkke er 2000 liter, er produktet af den første beregning 0,2 liter. Hvis behandling løsning har 30 procent nitrit, derefter skal du føje 0,2 L / 0,30 = 0,67 liter til løkke til at opnå 100 ppm stigning.

•Luk off ventiler på hver side af pot feeder og åbne låget. Åbne aftapningsventilen for at dræne vand nok løkke til at rumme den nødvendige mængde af behandling løsning. Luk afløbsventil og derefter tilføje korrosionsinhibitor med 1-liters bægerglas. Hvis luftrummet er stadig på toppen af puljen feeder, åbne den nederste ventil og lad det fylde til toppen før du lukker låget. Derefter åbnes begge ventiler, der tillader strømmen gennem pot feeder. Selvhelende loop flow gennem pot feeder med ventilen i Løkken ligger mellem pot feeder rør.

•Efter 10 minutter, åbne shunt ventilen og lukke ventiler til pot feeder. Vente endnu 10 minutter og teste loop nitrit niveau og pH igen. Hvis niveauet er under målet koncentrationer, tilføje flere inhibitor og teste igen bagefter.

Tips & advarsler

  • Hvis det er tilgængeligt, er deioniseret vand foretrukne over vand fra hanen i loop vandkilde.
  • Hvis løkken indeholder glycol til fryse beskyttelse, pH skal holdes over 7,5 til at forhindre forringelse af glycol. Også, hvis du tester glycol sløjfer for nitrit skal du bruge metoden kan (ceric oxidation af nitrit) til bestemmelse af nitrat.
  • Tilføjelse af korrosionsinhibitor bør opretholde pH i det korrekt driftsområde. Hvis der kræves yderligere pH justering for alkalinitet, tilføje Borat buffer separat.
  • Nogle chiller loops har ikke pot foderautomater. I disse tilfælde er en pumpe nødvendigt at tilføje kemiske til loop via en slange montering.
  • Kalibrering af pH-meter for at sikre korrekt drift.
  • Forsikre om, at reagenser af kan teste er alle friske og at de virker ordentligt ved periodisk afprøvning mod en nitrit standard.
  • Ikke test nitratkoncentrationer på eller i nærheden af fittings hvor kemikalierne, der er føjet til chiller loop.

© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com