Hvordan at rengøre antikke gardiner

July 6

Antikke gardiner kan synes umuligt at passe, men med delikat behandling vil du finde, at de fleste er lavet af slidstærkt stof, der har holdt meget godt gennem årene. Behandling af din antikke gardiner som du ville antikke eller vintage stof eller blonder og overveje former for stof, når du rengør dem. Cottons holde meget godt i en moderne vaskemaskine og endda i tørretumbleren. Mere følsomme emner har brug for hånd-vask og luft-tørring, men er stadig meget overskueligt at rengøre.

Instruktioner

•Spread gardiner på gulvet og vakuum med håndholdte slange vedhæftet fil på støvsugeren. Ifølge Textile Museum, "en low-power, håndholdte vakuum er det bedste værktøj til jobbet. Letvægts eller skrøbelige tekstiler skal støvsuges gennem en glasfiber skærm (tilgængelige på isenkræmmere). Vakuum langsomt og forsigtigt, arbejder i retning af nap med fløjl eller andre fløjls." Mange gange et vakuum alene vil opfriske de antikke gardiner; Hvis ikke, gå videre til næste trin.

•Fyld et bassin (håndvask/badekar) med varmt vand eller fylde vaskemaskinen med varmt vand. Tilføje et mildt rengøringsmiddel og ½ kop af Biz eller OxiClean. Test for gardin stof farveægtheder før vask, ved befugtning og soaping en søm eller noget ikke synlige.

•Sæt gardiner i vask bassin eller vask maskinen. Ifølge Fabric.net, kan "du finde stof vil savn flere sudsings. For alle vaskbare fiber er den bedste sæbe tekstilunderlag museum vask pasta, som de-forsurer og styrker fibre og kan bruges i enten skive eller i hånden. Det kan være blandet med Natrium perborat, et naturligt blegemiddel."

•Tillad gardiner til at suge i 30 minutter til en time. Undlad at bruge blødgøringsmidler. De tilføje kemikalier og film på antikke tekstiler.

•Drej på vaskemaskine på en blid cyklus eller agitere vand og gardiner i hånden i bassinet, tilføje flere vaskemiddel, hvis nødvendigt. Hvis hånd-vask, skyl gardiner i klare, rene vand.

•Tør gardiner til dine præferencer. Ifølge Fabric.net, "du kan enten lufttørre uden for eller i tørretumbler. Min præference er at suge og hånd-vask... og tørre udenfor i passende vejr. Større yardages er sat i Skive, tørret i tørretumbleren eller udenfor eller lidt af begge dele."

•Jern hvis dit stof kræver det. Antikke cottons var ikke permanent-pressen og kommer ud af tøj tørretumbler meget krøllede. Teste jern på en tilbage søm eller hjørne, der ikke er set at se hvordan stoffet reagerer på varmen før Strygning hele gardinet.

Tips & advarsler

  • Meget fine blondegardiner bør være håndvaskes som blonder vil rive rundt vaskemaskine omrører. Nogen gardiner der ser tynd eller lider af dry rot bør aldrig anbringes i vaskemaskinen eller tørretumbler. Mest sandsynligt, at gardiner vil smuldre i de moderne apparater.

© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com