Hvordan at skelne mellem Snap ærter & engelsk ærter

May 24

Hvordan at skelne mellem Snap ærter & engelsk ærter

Ærter har graciøse tabeller over hele verden for hundreder af år. Deres relative lethed til at vokse, samt at tilberede, har medvirket til at holde dem blive populær hos familier i dag. Mens der er mange forskellige typer af ærter, de fleste mennesker kender tre: haven eller engelsk ærten, sne ærter og snap ærter. Selvom sne ærter er let at identificere på grund af lidenhed ærter inde pod og flat, kan spiselige pod sig selv, fortæller forskellen mellem en dansk ært og en snap ærter være en smule mere vanskeligt.

Bælg

Den væsentligste forskel mellem en dansk ært og en snap ærter kan findes i pod. En dansk ært har en waxier, mere fiberholdigt pod. Det er ikke spiselige, så disse ærter skal være afskallede.

En snap ærter, på den anden side har en spiselig shell, der er mindre fiberholdigt. En snap ærter pod er ikke voksagtig som en dansk ært. Men den hindeagtige streng kører langs toppen af bælgen bør fjernes før du spiser, i en proces kaldet "snor".

Høst

Både engelsk ærter og snap ærter er køligt vejr grøntsager, hvilket betyder, at de er en af de første planter til at gå i jorden af ethvert hjem haven. Men de skal plukkes på forskellige punkter i den voksende proces for de bedste resultater at nå frem til køkkenbordet.

Engelsk ærter skal tilbage på vinstokken, indtil de næsten nå fuld modenhed. De plukkes bedste når ærter inde bælgen er fuldt udvidet, men før de bliver for hårdt og mister deres sødme. Engelsk ærter bør også kun blive plukket umiddelbart før brug, fordi de mister deres søde smag og næringsværdi hurtigt efter en høst. Det er derfor, engelsk ærter er almindeligvis frosset efter høst, som frysning dem hjælper med at holde dem smage friske.

Omvendt, snap ærter skal plukkes før ærterne er fuldt udvidet, ikke efter. De er bedst, når pod begynder at blive tykkere lidt, men før ærterne vokser store. Når snap ærter er klar til at blive plukket, fastgøres bælg meget som en bønne.

Køb

Engelsk ærter er ikke normalt sælges stadig inde pod, så det gør dem nemme at finde i næsten ethvert supermarked eller lokale supermarked. De sælges typisk i to former: dåse og frosne.

Snap ærter sælges pod og alle, så de er oftest findes i producere del af enhver fødevaremarked.

Spise

Engelsk ærter kan blancheret, bagt, microwaved eller spist lige off vin. De er god i gryderetter, pastaretter, salater eller alt på egen hånd. Dog skal de afskallede før du spiser.

Snap ærter, dog er spist hele, med ærter stadig inde pod. De kan også være blancheret eller spist lige off vin. De findes ofte i røre-yngel opskrifter samt salat og pastaretter.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com