Hvordan at slibe en økse med en vinkelsliber

April 28

Hvordan at slibe en økse med en vinkelsliber

En vinkelsliber er et værktøj til skæring, slibning og polering overflader, materialer og andre værktøjer. Der er flere typer af vinkelslibere, såsom hånd holdt eller vinkel kværne og industrimaskine vinkelslibere. For axe skarphed specielt, er de almindelige og populære valg vinkelsliberen. En vinkelsliber værktøj bruger typisk en slibende hjul eller en disk, der roterer ved hjælp af en elektrisk motor, benzinmotor eller endog komprimeret luft. Hvis du ønsker at holde værktøjer såsom økser og knive ekstremt skarpe, lære at bruge en vinkelsliber til denne opgave.

Instruktioner

•Kontroller din økse inden slibning. Bemærk, at metal hovedet af øksen skal være fast og sikkert fastgjort til sin træskaft. Ellers kunne hovedet glide eller falde ned og alvorligt skade du under slibning processen. Hvis axe hoved er virkelig løs og endda beskadiget, kan din økse være for gammel og derfor usikkert at bruge. Også, hvis klinge af din økse er tilhugget eller bulet, det er nødvendigt at købe en ny økse.

•Rengør klinge af din økse, især hvis du bemærker tegn på Rust. Brug en ståluld pad til at fjerne enhver rust og snavs, derefter behandle overfladen med fine sandkorn sandpapir så godt.

•Sæt klinge af din økse i en tabel skruestik til at fastgøre den under slibning processen. Sørg for at lukke to kæberne af skruestikken, så axe hoved er fast og stabil i sin holdning. Før du tænder på vinkelsliberen og starter den faktiske skarphed, sætte på beskyttelsesbriller og maske samt øre underlag og beskyttende arbejde handsker.

•Drej på din vinkel slibemaskine værktøj. Hold det fast med begge hænder. Hvis vinkelsliberen er knyttet til en stikkontakt, sikre ledningen er lang nok, så du kan arbejde din vej rundt øksen i en skruestik. Også stå solidt og holde dine ben lidt fra hinanden for den mest stabile holdning.

•Grind overfladen af økse kniv med den roterende skive af en vinkelsliber. Holde vinkelsliberen til øksen i en vinkel mellem 5 og 15 grader. Også være omhyggelig med aldrig at chip kanten af vingen. Bemærk, at den oprindelige facet af bladet skal bevares. Facet er kurven og længden af bladet; ikke forkorte klinge eller sløve det ved slibning i en vinkel på mere end 15 grader. Skærpe axe klinge med langsom, lang og vedvarende lige streger over dens metal overflade, og sørg for ikke at overophede kanten af bladet i processen.

•Fortsæt den samme proces for anden siden af økse kniv. Bemærk at den roterende skive skal behandle hele overfladen af blade's edge jævnt for at få det bedste resultat. Efter du har skærpet øksen, tillade blade til at køle af i mindst 10 minutter. Glem ikke at slå værktøjet grinder efter den skarphed er færdig.

•Løsn skruestikken omhyggeligt, holding klingen med din beskyttende handsker så øksen ikke falder. Vær forsigtig - bladet kan stadig være varm, og det er helt sikkert skarpe nok til at gøre ondt dine hænder. Fjerne øksen fra skruestikken og gemme det ansvarligt, hvor det ikke kan nås af børn eller kæledyr.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com