Hvordan at tage sig af hortensia planter

May 31

Hvordan at tage sig af hortensia planter

Hortensia er en grundpille i blomsterhaven skyldes dels deres hårdføre karakter. Farve og dynamik fælles for alle sorter tilføje friskhed og romance for mange et hjem haven. Ligesom andre stauder, er de værdsat fordi når plantet, de typisk vil blomstre hvert år. Det indledende arbejde til plantning, dog skal følges op af ordentlig pleje. Den kloge gartner vil træffe foranstaltninger for at holde hortensiaer sunde og blomstrende pålideligt år efter år. Din lokale havebrug specialist kan fylde dig med på detaljerne i alle aspekter af hydrangea pleje for din bestemt region.

Instruktioner

•Plant hortensia korrekt. Toppen af plantens pære bør hvile på jordens overflade.

•Kapacitet regelmæssigt. Vand hortensia grundigt, når du først sætte det ned i jorden. Vand derefter det hver uge eller så, alt efter hvor meget sol anlægget er udsat for i løbet af dagen. For eksempel, i løbet af sommeren, når det er udsat for mere sol, vil det kræve hyppigere vanding. Hvis det er udsat for mindre sol, vil det kræve mindre hyppig vanding. Ikke nogensinde lade jorden tørre fuldstændigt; Hvis blomsterne begynder at visne, har du ventet alt for længe til vand. Hvis du er usikker på, hvornår der skal vand din hortensia, check med en gartneri specialist eller Planteskole i dit område, som hortensia pleje kan variere efter region og/eller klima.

•Prune planter hvert år. Sørg for at beskære dem kun, når blomsterne begynder at miste deres blooms. Fjerne hele Blomsterkurv, samt mindre skud. Dette vil hjælpe flere grene til at udvikle. Derudover for at tilskynde plante fylde, når vinteren ruller rundt, kan du identificere stilke, som er ældste og fjerne næsten en tredjedel af hver af disse stængler.

•Mulch planter. Anvende mellem tre til fem inches af muld materiale såsom græs udklip, blade eller bark, på toppen af jorden omkring planterne. Barkflis hjælper med at modvirke weed vækst og fælde fugt. Forlade barkflis på jord hele året.

•Fertilize planter. Anvende en afbalanceret gødning, sent i foråret eller i midten af sommeren. Bruge mængden gødning, der er angivet i de instruktioner, der kommer med produktet.

Tips & advarsler

  • Surhedsgraden i jorden, hvor du planter dine hortensiaer kan påvirke deres farve. Check med en have specialist, hvis du ønsker at fremme pink, i stedet for blå, blomster.
  • Forskellige arter af hortensia kan reagere bedst på forskellige beskæring metoder: For eksempel, bakker af sne hortensia bør beskæres helt til jorden på vinteren eller tidligt i foråret. Hvis du ikke er sikker på, den bedste beskæring metode for typen af hydrangea du vokser, konsultere en gartneri specialist eller Planteskole i dit område.
  • Hortensia kan skadedyr og sygdomme, som meldug, fungal organismer, root rot, rust, japanske biller, bladlus, myrer og selv mider. Et gartneri specialist kan rådgive dig om de bedste løsninger på disse problemer, bør de opstår. Som hortensia pleje kan variere afhængigt af klimaet og/eller region, er det bedst at konsultere en ekspert, der forstår de voksende betingelser, hvor du bor.

© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com