Hvordan at undgå hjorte skader med hjorte-resistente buske og træer

April 12

Hvordan at undgå hjorte skader med hjorte-resistente buske og træer

Ingen plante er hjorte-bevis, især hvis fødevarer tilgængelighed er knappe andetsteds. Mad bliver knappe som følge af ugunstige vejrforhold eller overbefolkning, og disse betingelser planter, der normalt ikke tiltrækker rådyr kan blive spist for overlevelse. Derudover kan hjorte-resistente planter varierer efter region. Hollies, pines og magnolier, f.eks. vise stærke regionale forskelle. Sørg for, at kilden til enhver hjorte-resistente planter liste er inden for dit geografiske område. Når du vælger planter, kan det være nyttigt at forstå de kvaliteter, der gør hjorte fortære nogle planter og har udsigt over andre.

Hvad hjorte spiser

Hjorte har tendens til at blive tiltrukket af frodige planter, der har højt vandindhold og smage godt. Med deres store kødfulde blade er hostas en favorit, samt sødt duftende blomster såsom roser, hibiscus og stedmoderblomster. Frugtbærende træer og buske producere nærende, saftig og smagfuld frugt, og give tiltrængt fugt og vitaminer til hjorte og mennesker ens. Frisk dyrkede planter med nye saftige blade og blomster er ofte hurtigt forbruges af hjorte. Vel vidende hvad kvaliteter deer gerne vil hjælpe dig undgå at købe disse former for planter.

Aromatisk, Sappy eller læderagtige planter

Hjorte har tendens til at undgå noget med en stærk lugt eller stærk smag, medmindre de er meget sultne. De er ikke glad for planter, der producerer mælkehvide sap eller har hård blade. Aromatiske planter som rosmarin, løg eller catnip vil være undgået på grund af deres stærke lugt og smag. SAP-producerer planter som milkweed, Vortemælk og pæoner efterlader en bitter smag i hjortes mund. Læderagtige, hård blade, som dem der findes på mange sorter af fern eller græsser, er ubehagelige at mange rådyr. Plantning ubehagelige planter blandt mere ønskeligt planter kan afskrække rådyr væk fra deres foretrukne fødevarer, men hjorte vil spise noget, hvis de er sultne nok.

Giftige planter

Hjorte er blevet spottet spise giftige planter med ringe virkning, sandsynligvis på grund af deres varieret kost og den måde, deres systemer nedbryde fødevarer. Rådyr kan dog fornemme, at nogle planter kan forårsage dem skade uanset hvad mængde de spiser. Stauder som Stormhat og rabarber afskrække hjorte, som gør buske såsom oleander. Disse planter kan dog også være giftige for mennesker og kæledyr, så ikke plante disse hvis et barn eller pet kan ved et uheld indtage nogen del af anlægget.

Spiny og Fuzzy planter

Spiny og fuzzy planter kan være irriterende for rådyr. Planter med tornede stængler som Berberis og kvæde kan modvirke ikke kun hjorte, men andre dyr og mennesker, som måske ønsker at indtaste landskabet. Røllike og dusty miller er fuzzy samt lidt aromatiske og lamb's ører er beklædt med fine hvide hår, der gør dem meget blød, men ikke meget indbydende som et måltid. Mange sukkulenter har fuzzy blade og kan også producere irriterende torne.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com