Hvordan at vælge den rigtige gødning

March 12

Hvordan at vælge den rigtige gødning

Hvis planterne i din værftet har ophørt med at producere grøntsager, bladene er gulfarvning og falde ned eller de bare ser generelt usundt, er det tid til at tilføje nogle gødning til jorden. Gødning, der hovedsagelig indeholder kvælstof, fosfor og kalium eller kaliumchlorid, tilføjer næringsstoffer til jorden for at feed dine planter. Alle gødning er markeret med et N-Poulsen, der angiver hvor meget af hvert næringsstof denne særlige blanding indeholder. At vælge den rigtige gødning til din have brug for resultater i sundt udseende, attraktive og frugtbare planter.

Instruktioner

•Hav din jord testet. Mange universiteter og regeringskontorer test af næringsindholdet i din jord, enten gratis eller mod et mindre gebyr. Din jord er undersøgt af en lab, så du kan lære, hvad det mangler næringsstoffer. Prøver også fortælle dig, om din jord er sure, basiske eller neutrale.

•Look N-Poulsen nummer på pakken gødning. N står for kvælstof, P for fosfor og K for kalium, også kaldet kaliumchlorid. Et eksempel på en N-Poulsen nummer er 21-3-3. Denne gødning indeholder for det meste kvælstof og mindre mængder af andre næringsstoffer.

•Vælg en gødning med højt kvælstofindhold hvis blade på dine planter er at dreje gule eller synes små og usunde. Disse er tegn på en kvælstof mangel. Gødning højt kvælstofindhold hjælper, men hvis for meget er tilføjet, planter producerer mest grønne blade, ikke frugt eller blomster.

•Anvend en gødning med masser af fosfor hvis du vil plante til at modne hurtigere. For eksempel, hvis et anlæg ikke producerer grøntsager, frugt eller blomster, er det sandsynligvis fosfor mangelfuld. Lilla misfarvning på plantens blade angiver mangel fosfor også.

Forpakket en gødning, der er høj i kalium, eller kaliumchlorid, hvis dine planter synes langsomt for at vokse i almindelighed. Planter, der er tynde og svage drage fordel af en kaliumchlorid boost. Kaliumchlorid hjælper også planter modstå sygdom og ændringer i vejret.

•Purchase en gødning, der har et afbalanceret forhold på næringsstoffer, hvis dine planter ikke synes at vise nogen særlige problemer. En afbalanceret gødning til jorden sikrer, at planter får de næringsstoffer de har brug for, før problemerne udvikler.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com