Hvordan belysning påvirker følelser

February 24

Uanset om du planlægger din indretning, producere en musikvideo eller designe et tegn til din virksomhed, er det nyttigt at vide, hvordan lys påvirker følelser. Intensiteten og kvaliteten af lys folk erfaring har indvirkning på både psykologiske og fysiologiske velvære samt daglige humør.

Fysiologiske effekter

Lys afsavn kan påvirke naturlige fysiologiske rytmer. For eksempel, kan seasonal affective disorder (SAD), ifølge Mayo Clinic, gøre folk føler sig deprimeret, når dagene bliver kortere i vintermånederne. Cyklussen af nat og kaldes døgnrytme, hjælper med at regulere hormon melatonin, og mangel på lys kan interferere med sin produktion, fører til fysiologiske ubalance. I modsætning, menes en overflod af lys at hjælpe mange almindelige lidelser, herunder SAD. I en teknik kaldet "lys terapi," læger brug high-powered, dagslys farvet lys til at behandle nogle psykiske sygdomme.

Intensitet

Selvom lys kan være stærkt indflydelsesrige på psykiske velbefindende, har det også mere subtile konsekvenser som et visuelt vink til at udløse følelser. En af de vigtigste aspekter af lys er dens intensitet. Ifølge InvitingHome.com, "højere niveauer af belysning generelt producere munter effekter og stimulere mennesker til årvågenhed og aktivitet, mens lavere niveauer har en tendens til at skabe en atmosfære af afslapning, intimitet og ro"

Farve

Farve parret med lys spiller en enorm rolle i indstillingen humør. En ambulance i vores bakspejl crimson lys advarer umiddelbart os til fare, løb løbsk op vores angst og krævende, vi får ud af den måde. Den varme gyldne glød af stearinlys gør os føler sig afslappet og romantisk. Den lyse gult lys fra en solopgang hjælper giver os energi til dagen.

Frekvens

Ikke alene er disse ambulance lys blod røde, de også pulserende med en hurtig, skurrende rytme. Blinkende lys får vores opmærksomhed, uanset om de er en del af en brandalarm eller et neonskilt, og gør os glade eller angst. Overveje brugen af strobe lys i hjemsøgte huse og kontrast, med den konstante belysning på flag og offentlige bygninger, der konnoterer stabilitet og styrke.

Fokuseret og Diffuse lys

Lamper kommer med lampeskærme for en grund: Diffuse lys slapper os og blødgør vores ansigtstræk, lette spændinger. Hårdt, fokuserede let---som med et Spotlys eller den barske lys over badeværelse spejl---kaster ting i strenge, skarp relief, der kan gøre os føler sig urolig og nervøs.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com