Hvordan bliver en frø en blomst?

December 20

Hvordan bliver en frø en blomst?

Den proces, der fører en plante fra dens frø, til produktion af blomster--de organer, som det nye anlæg vil selv reproducere--er lang, normalt længden af en sæson, og indeholder flere trin. Gennem disse trin anlægget forankrer sig selv, får adgang til vand, spirer blade til fremstilling af fødevarer, og endelig vokser blomster, klar til at starte processen igen med en ny plante.

Pæleroden

Den første plantedel at knække overfladen af frøene kaldes Pæleroden. Gennem en kombination af celle replikering og celle strækforlængelse vokser Pæleroden ned i jorden, på udkig efter vand og fast forankring den nye fabrik. Som den når vand, deler Pæleroden sig i flere grene, styrkelse af plantens foundation og øge sin adgang til fugt.

Stilken

Når Pæleroden er begyndt at levere vand til frø, sender en anden proces for replikation og brudforlængelse plantens nye stængel gennem overfladen af jorden i søgen efter lys. Processen med pælerod og stamceller vækst bruger oppe det meste af butikken på mad i første omgang findes i seed's frøhvide, så det er på dette tidspunkt, at anlægget skal begynde at generere sin egen mad.

Bladene

Stem, gør sin egen forgrening ud over jorden, bruger sidst af næringsstofferne i frøhvide for at vokse bladene, cellerne der er udstyret med et kemisk stof kaldet klorofyl, der giver blade til at omdanne solenergi (lys fra solen) til kemisk energi (sukker og kulhydrater for anlægget). Når et par blade er på plads, planten kan begynde at bruge den energi, de indsamler til at producere mere, og den frøhvide første forsyning af kulhydrater er opgivet.

Timing

Når bladene er på plads, planten har alt hvad der behøves til at overleve-- men at reproducere, det skal vokse blomster. Når netop dette sker, afhænger af, hvilken slags plante det er. Etårige planter, som snapdragons, producere blomster i slutningen af deres livscyklus (normalt i slutningen af året eller sæson), lige før de dør. Biennaler som persille, også dør efter blomstring, men de vente gennem to sæsoner, vil hvilende i de koldere måneder. Og stauder, ligesom georginer (og, teknisk, træer), blomst på bestemte tidspunkter i løbet af året, igen og igen. Anlægget kan faktisk måle tid til at afgøre, hvilken del af sæsonen det er, men det kan registrere ændringer i temperatur og dag længde. Kunstigt inducerende sådanne ændringer i drivhuse giver botanikere til at manipulere plante blomstrende.

Vækst

Når en plante er klar til at blomstre, del af en stængel, der normalt ville fortsætte med at vokse eller spire blade er konverteret til en "floral meristem", og de forskellige dele af spidsen af stænglen begynder at forvandle sig til forskellige dele af blomsten. Disse dele omfatter bægerblade i bunden af blomsten, genkendelige kronblade på toppen; støvdrager, eller mandlige reproduktive organ; og Støvvejen, eller kvindelige reproduktionsorganer. Blomsterne er tvekønnede, og afhængige af vind og bestøvende dyr som bier til at transportere pollen fra en støvdrager til æg fra en anden blomst Støvvejen, starter den reproduktive proces, der vil ende i en nye frø, klar til at vokse en ny plante.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com