Hvordan bruger effekt af en pære påvirker energi?

August 25

AMPS og volt

Elektricitet er målt på flere forskellige måder. To af de vigtigste er strømstyrke og spænding. Strømstyrke, eller "forstærkere", er et mål for hvor hurtigt elektricitet er bevæger sig gennem kredsløbet. Det angiver den samlede mængde af elektricitet. Spænding eller "volt", er et mål for noget, der hedder elektrisk potentiale. Det er et mål for hvor meget elektrisk pres der er i kredsløb.

Watt

Når du multiplicere strømstyrke med spænding, får du watt eller "watt." Watt (W) er en måling af den samlede elektriske energi, der strømmer gennem et apparat eller pære på ethvert givet tidspunkt. For eksempel, er der dobbelt så meget energi, der strømmer gennem en 120 W pære end en 60 W pære.

Kilowatt-timer

Watt fortæller hvor hurtigt du bruger energi, men det gør ikke fortælle dig hvor meget samlede energi du bruger. Samlede energiforbrug måles i kilowatt-timer. En kilowatt-time er mængden elektricitet, der anvendes ved at køre en 1000 W apparat i en time. Konkret: men høj-watt pærer vil bruge energi hurtigere, selv forholdsvis effektiv dem vil ende op ved hjælp af en hel del af elektricitet, hvis de er tilbage på hele tiden.

Lysstofrør

Energibesparende pærer er sommetider mærket på en måde, der kan skabe forvirring om watt. En fluorescerende pære, for eksempel, kan have en erklæring på pakken at sige, at det giver så meget lys som en 100 watt glødepære pære. Det betyder ikke, den fluorescerende lys bruger 100 watt. Fordi lysstofrør er energieffektive, bruger de langt mindre strøm. De faktiske energiforbrug vil blive opført et sted ellers på pakken.

Lysdæmper switche

Lysdæmper skifter også mindske energiforbruget. Lysdæmper virker ved at reducere mængden elektricitet, der strømmer gennem en pære, hvilket gør det glød mere dunkelt. Desværre, hver lysdæmper kredsløb er forskellige, så der er ingen god måde at fortælle hvor meget energi et lys på en lysdæmper bruger uden watt meter (hvilke måler watt).


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com