Hvordan du planlægger en lille køkkenhave

April 8

Hvordan du planlægger en lille køkkenhave

Når foråret feber hits, er det svært at modstå fristelsen til at gå ud og få din have plantet. Men du virkelig bør vente, indtil der er ingen yderligere fare for frost, eller du vil have frosset lidt planter, der vil visne og dø. Tag dig tid mens du er motiveret til at planlægge din have i stedet.

Instruktioner

•Kontrollér, en liste over dine foretrukne grøntsager. Hvis du ikke kan komme med en liste, se gennem en online frø katalog. Du kan højst sandsynligt komme op med mindst et dusin valg.

•Cross off nogen, der tager for meget plads til at vokse. Disse ville være squash, vandmeloner, søde kartofler og agurker. Den eneste måde, hvorpå disse kan dyrkes i et lille rum er lodret. En masse af vinstokke vil vokse for meget vil blive afholdt på et espalier. Agurker kan findes i bush forskellige.

•Delete nogen, der er billig året rundt i dit område, fordi det ikke egentlig er umagen værd at bruge pladsen. Eksempler herpå er kartofler og gulerødder. En anden grøntsag, der ikke gør godt i et lille rum er majs, da den har brug for flere rækker af planter for god bestøvning.

•Organiser dine grøntsager af hvor højt de vokser. For eksempel kan tomater vokse over 6 fod, mens salat vil forblive under 12 inches. Kig på din haven layout og planlægger at plante dine grøntsager i rækker eller parceller hvor den korteste er i den sydlige side af haven og det højeste er på nordsiden. Da solen rejser fra øst til vest og skinner fra den sydlige side af himlen, vil ikke de højere planter skygge kortere dem.

•Kontrollér, en plan for en vekseldrift. Mange grøntsager er meget hurtig avlere, og noget andet kan plantes i deres rum, efter de er høstet. Salat, ærter og radiser vokse stor i de køligere forsommeren dage, mens gulerødder, bønner og sommer squash tage hele sæsonen.

•Start de planter, der kræver den længste voksende sæson inde. Tropiske grøntsager som tomater, peberfrugter og okra kan startes fra frø mindst 8 uger før udenfor plantning. Bestille frø til resten af dine grøntsager, før sæsonen rush rammer planteskoler.

•Look for måder at få mest muligt ud af din lille have ved at finde en kilde til espalier og plante understøtter for at holde planterne fra jorden. Vær kreativ og gøre din have et kunstværk i stedet for et sammensurium af strenge og pinde.

•Kontrollér, at webstedet haven er udarbejdet ved at tilføje som meget organisk kompost og komposteret gødning et par uger før plantning. Det vil tiltrække regnorme, der vil hjælpe med at lufte jorden. Gøre en jord test for at sikre det er på den rigtige pH til havearbejde. Jord test kits kan findes i hjemmet forbedring og havecentre.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com