Hvordan dyrker ært bælg?

December 1

Hvordan dyrker ært bælg?

Ært sorter

Ærter tager ikke meget arbejde at vokse, og de kan dyrkes overalt i USA. Der er mange typer og sorter af ærter, som dværg og telefon, som repræsenterer hvor højt de vil vokse. De fleste dværg ærter er selvstændig støtte. De behøver ikke et hegn eller espalier at holde dem op, men de kræver du plante dem i bredere rækker. Den højere type anlæg kan plantes ved siden af et hegn eller plantet i en veggie buret, der kan udvides op til 7 fod høje. For dem der kan lide at spise bælgene og alle, er der et par forskellige typer. De spiselige-sikker udførelse af vådrummet ærter er kendt som sukker ærter. De er klassificeret som sne ærter og snap ærter. Sne ærter omtales også som kinesisk ærter. Sne ærter høstes når bælgene er flade og ærter indeni er meget lille. Snap ærter bælg har en lavere fiberindhold og kan være snapped som en bønne. Snap ærter i bælg er større end sne ærter, men ikke så stor som den almindelige shuck ært.

Plantning ærter

Ærter som køligt vejr, så plantning i det tidlige forår eller tidligt falde er bedst. Tidlige forår plantning, skal jorden være mindst 45 grader. Ærterne vil tage mellem 55 og 75 dage fra plantning til at høste. De fleste spiselig-pod sorter er høje klatrere og bør plantes i dobbelte rækker. Når de begynder at vokse, kan et hegn sat mellem rækkerne og bruges af både for at klatre. Chicken wire og træ indlæg fungerer fint for slags hegn, eller du kan bruge veggie bure. Frø bør plantes 1 1/2 inches dyb, og rækker skal være 8-10 inches mellem de dobbelte rækker. Hvis du planter en dværg pea sort, bør de enkelte rækker mellem 1 1/2 fod til 2 fødder fra hinanden. For tidlige forår plantning, kan du til mound snavs og plante frø i højen. Dette vil give det en varmere miljø og mindre pooling af vand, der kan rådne frø, før den spirer.

Dyrkning af planter

Unge planter kan blive beskadiget af en barsk gødning, så befrugte tidligt og overveje at gøre din egen kompost til at bruge. Derefter tilføje nogle gødning om hver 3 uge, at holde det fra bladene. Vand planterne efter behov i foråret, men når det begynder at blive varm og tør, dybt vand planterne, da snavs begynder at tørre ud. Afhængigt af hvor du bor, og når du planter, skal du tilføje en fungicid, hvis det er meget varmt eller fugtigt. Et andet fælles problem er snegle og snegle. Placer øl i en tom lavvandede beholder og sat i jorden op til kanten. Sneglen og sneglene vil være mere tiltrukket til øl end ærterne og vil falde i beholderen. Fugle kan skade din unge planter, hvis de ikke er omfattet. Hvis fugle bliver et problem, bue nogle hønsenet over planter og fugle vil ikke genere dem. Høst din ært bælg, når de er unge og spæde. Hvis venstre på vinstokken for lang, bliver ærter hård og sej. Ærter mister deres sødme hurtigt en gang plukket, så koge eller fryse dem lige med det samme. Disse spiselige-pod slags ærter er fremragende til at spise rå og er en favorit af børn.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com