Hvordan er lampe olie lavet?

February 23

Lampe olie ingredienser

Lampe olie bruges i fakler, olielamper og lanterner. Det er en råolie-baseret olie, der er forfinet til brænde i en lugtfri, sod-fri måde. Lampeolie, eller brændstof, omtales som Petroleum eller paraffin (ikke paraffin voks). Paraffin (petroleum) er en kulbrinte og betragtes som en lav-temperatur brændstof. Raffineret fra råolie og billige for at lave, blev paraffinolie først destilleret fra asfalt i begyndelsen af 1800-tallet. Asfalt er den tykke slam efterladt af råolie (petroleum), når den er blevet raffineret. Paraffin erstattet hval olie som den vigtigste kilde til lampeolie. Paraffinolie kaldes også Alkan, hvilket tyder på det er en flydende og ikke fast paraffin voks.

Raffinering lampeolie

Lampeolie er adskilt fra råolie ved destillationsproces. Oprindeligt processen blev gennemført i en lille stadig, men i dag sker der en meget større destillation proces. Petroleum opvarmes i en beholder, og de resulterende dampe er kondenseret i væsker. Fortsatte raffinering af den resulterende væske fjerner urenheder, der kan forårsage lugt og røg. Dagens lampeolie har været gennem en raffineret destillationsproces, således at resultatet er en ren forbrænding---ingen røg og ingen lugt. Lampe olier, der ikke er yderligere raffineret giver en kul lugt, røg og sod når de brændes. Hval olien var notorisk røget og skadelige for helbredet, især når de brændes i lukkede rum.

Typer af lampeolie

Lampeolie er fremstillet af råolie, uanset om det kaldes Petroleum eller paraffin. Der er produkter, der hævder at være fremstillet af paraffin voks, som er oliebaserede. Nogle dufte er syntetiske. Tilsætning af duft til en lampe olie kan også tilføje et sodet svar når brændt. Trækul lightergas er petroleum og kan bruges i en petroleum vægen lampe. Olivenolie og rapsolie kan bruges i lamper designet til deres brug, men de fungerer ikke godt i væge-type lamper. Citronella bør kun anvendes udendørs. Det har tendens til at forlade en stærk rest på en lampe og producerer røg og sod.

Lampeolie farer

Aldrig bruge mineralsk olie, sprit eller benzin som brændstof til en olielampe. Der er sundhedsrisici fra dampe og aromater frigivet når de brændes. Luftvejssygdom og ubehagelige lugte er blot nogle af resultaterne. Benzin i særdeleshed er flygtige og bruger det i hjemmet sætter beboerne ved risikoen for brand eller eksplosion. Brug aldrig lightergas fra en cigaret lighter. Dette er naptha, og det er meget brandfarlige og farligt at bruge i en væge lampe eller lanterne.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com