Hvordan er regnorme vigtigt at jorden?

January 11

Hvordan er regnorme vigtigt at jorden?

Du har måske hørt, at du nemt kan fortælle din jord sundhed ved at tælle antallet af regnorme: sund jord er fuld af orme. Regnorme bidrager faktisk flere vigtige fordele til din have, hvilket gør dem critters du ønsker at holde rundt.

Jordens struktur

Regnorme tunnel gennem jorden, fortærer jorden og organisk materiale, som de går. Denne handling tilføjer et netværk af tunneller gennem som luft og vand kan passere frit. Derudover som regnorme fordøje jordpartikler, danner de mange små partikler i enkelt større partikler, løsne jorden.

Jordens frugtbarhed

Som regnorme bevæge sig gennem jorden, spiser de, hvad står i deres måde. Mens de holde små, simple molekyler til deres egen ernæring, deres organer nedbryde og udskille mere komplekse molekyler, frigøre næringsstoffer bundet i organisk materiale, således at de kan bruges af dine planter.

Andre fordele

Regnorme stopper ikke der. Det materiale, de udskiller er rig på mikroorganismer, som fortsat nedbryde organisk materiale i næringsstoffer. Deres fordøjelseskanalen neutraliserer jord pH, bidrager til at rette sur og basisk jordbund. Endelig, som de fortære jord, fortære de også jord patogener, som plante-ædende nematoder, begrænsning af følgerne af disse skadedyr i haven.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com