Hvordan er træ finer lavet?

May 18

Forberede

Logfiler skal forberedes, inden de kan omdannes til træ finer. Efter de er leveret, logs vaskes og derefter køre gennem en maskine, der fjerner bark. Efter at Barken er blevet fjernet, loggen er sendt igennem en maskine, der skærer den i halve på langs.

Udskæring og tørring

Cut log stykker er indlæst i en sav, der skærer dem i meget tynde skiver, nogle gange så tynd som 1/40 af en tomme tyk. Skiver anbringes derefter i en tørretumbler, hvor alle fugt fjernes fra dem. Efter skiver er tørret, er de klippede så kanterne er helt lige og vil passe sammen gnidningsløst.

Lagen

Efter skiver, arbejdstagere sortere og grade dem. De lille, sorterede skiver er sluttet sammen til større plader af forskellige størrelser afhængigt af deres behov. De store plader er derefter omdannes til enten rå finer eller papirbagside finér. For at gøre rå finer, er de store plader bare slebet. For at gøre papir-backed finer, anvendes papir på bagsiden af arkene. Arkene er så trimmes igen for at udjævne papiret opbakning og slebet til en glat finish.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com