Hvordan får en Rose Bush to farver?

December 13

Oversigt

Pigmenter

Rosen blomster oprette deres farve gennem pigmenter. Der er tre forskellige typer af pigmenter, der rosenbuske producere, to, der er altid til stede og en tredje, mere sjælden type. De to fælles pigmenter er magenta (en mørk lilla) og gul farvet. Tredje er en blodrød farve. Disse pigmenter oprette hver farve på hver rose blomst, fra vermillion og karminrøde til lilla, abrikos og Kodriver.

Ligesom de pigmenter, der anvendes i udskrivning, kan blande magenta og gul producere en bred vifte af nuancer, givet de beløb, der er til stede. Mængden af pigment nuværende påvirker også, hvordan mørke nogle farver er, hvad farvemætningen vil sige og hvordan rige farverne ser i visse typer af lys. Tilføje disse faktorer sammen, og en bred vifte af steg farver bliver muligt.

Dette er også en af grundene til hvorfor forudså steg farver baseret på hybrid versioner kan være en udfordring. Rene gule roser er meget lav i magenta pigment, men forskellige typer af pink eller orange roser har sarte saldi for de to primære pigmenter interagere med hinanden. Hvide roser, har naturligvis ingen pigment begge slags, forlader deres kronblade urørt, men guld, vermillion og hver type af rød er resultatet af pigment reaktioner.

Pigment adfærd

Opførsel af pigmenter forklarer mange mærkværdigheder i rosenhæk farver. Rosen blomster, der er to eller flere nuancer påvirkes ikke kun af denne blanding af pigmenter, men af hvor rosen naturligt udskiller disse pigmenter, når blomsten er gjort. De første kronblade, der kommer i kontakt med sollys har tendens til at falme til lyse farver; Dette fører til variationer af skygge hele blomsten.

Processen forklarer også, hvorfor rød-farvede roser har tendens til at "blå" eller Drej lilla i farven med tiden. Det gule pigment fortoner sig i sollys mere hurtigt at magenta pigment, så blomster, der var engang røde kan vises at falme til lilla farver som det gule pigment blade. Selvfølgelig, eksisterer ingen virkelig blå rose, fordi det ikke kan fremstilles af kombinationer af magenta og gul, og forskere har haft svært ved syntetisk erstatte disse pigment farver med blå sorter.

Avl

Roser udskiller pigmenter baseret ikke kun på jord, sollys og vejr, men også af kodede DNA information der styrer væksten og adfærd. Dette forklarer hvorfor roser kan være opdrættet sammen for at udveksle farveegenskaber, og hvorfor gøre det kan være sådan en upræcis videnskab. Nogle gange endda en enkelt rosenhækken giver forskellige pigment "ordrer" til forskellige dele af planten, fører til forskellig steg farver på en enkelt busk. Krydsning disse roser kan føre til mange forskellige variationer, men producenterne skal altid holde øje med plantens bæredygtighed og generelle sundhed samt.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com