Hvordan flytter regnorme?

March 10

Anatomi

For at forstå hvordan regnorme flytte, skal du først forstå deres anatomi. De fleste regnorme i USA er mellem tre og 10 inches lang. Deres kroppe er cylindrisk, muskuløs og opdelt i små segmenter. Ingen vedhæng stikker op fra den lange, slanke krop, hvilket gør disse orme kan bevæge sig godt gennem lange, smalle passager i jorden. Regnorme har en simpel hjerne, der kan registrere ændringer i lys gennem særlige celler i huden. Bevægelser opstå som reaktion på ændringer i lys og også som reaktion på touch og visse kemikalier.

Bevægelse

Regnorme bruge deres muskler til at udvide deres organer, når man bevæger sig fremad. Når de udvide, udvide de små hairlike strukturer kaldet børster fra inde i deres kroppe ned i jorden. Disse børster fungerer som et anker at ormene kan derefter trække den bageste del af deres kroppe frem. Når den bageste del af kroppen har været avanceret, regnorme trække børster fra forsiden af deres organer og indsætte andre børster placeret i den bageste del af deres organer. Dette tillader dem at forankre endnu engang, denne gang at skubbe deres front halvdele frem igen.

Effekter

Flytning af regnorm skaber små tunneller gennem jorden. Denne proces af gravende ilter jord, vand og luft til at passere gennem mere frit. Denne luftning, til gengæld fordele planter ved at give dem bedre adgang til luft og fugt samt et miljø, der fremmer til fremme af roden strukturer. Som regnorme bevæge sig gennem jorden, deponere de også affald rig på befrugtende forbindelser såsom fosfor, kvælstof, calcium og magnesium.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com