Hvordan forbedrer regnorme haver?

December 25

Hvordan forbedrer regnorme haver?

Regnorme er en vigtig del af jordens foodweb. Jord foodweb refererer til organismer som svampe, bakterier, nematoder og regnorme, der lever under jorden og hjælpe planterne i din have vokse.

Jord

Regnorme spiser jord, bakterier og organisk stof i jorden. Afføring af regnorme, kaldet støbegods, er fuld af organisk stof og næringsstoffer, planter har brug for.

Vand

Når regnorme graver sig ned i jorden forlader de bag tunneler. Disse tunneler hjælpe jorden holde mere vand og tillade planterødder at vokse dybere i jorden. Det betyder mindre vanding i haven.

Organisk stof

Når organisk materiale nedbrydes tilføjer det næringsstoffer tilbage i jorden, haveplanter kan udnytte. Regnorme gøre hurtigere nedbrydning.

Typer

Der er tre grundlæggende typer af regnorme: overflade arter, øvre arter og dyb-gravende. Alle dem hjælpe den havejord på forskellige måder. Overflade arter lever ofte lige under blade strøelse og i kompost bunker. Øvre arter lever i den øverste del af jorden og lever af organisk materiale i jorden. Deep-gravende arter som nat crawlere har permanent burrows og tage organisk materiale fra overfladen i de lavere niveauer af jorden.

Sjov fakta

Den længste regnorm nogensinde fundet var 22 fod lang. Regnorme er så stærke, de kan flytte sten op til 60 gange deres egen vægt.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com