Hvordan fungerer en jordvarme varmepumpe?

March 25

Hvordan fungerer en jordvarme varmepumpe?

Traditionelle varmepumper virker ved at overføre eksisterende varme til nye steder. De tage varme fra luften udenfor og flytte den indendørs. Selv meget kold luft indeholder varme modtaget fra solen og fanget udstrålende op fra jorden, så varmepumper kan næsten altid udtrække nogle varme fra udenfor, uanset vejret. De gør dette med et kølemiddel, et stof, der kan absorbere en stor del af varmen som en gas og kan så koncentrere sig varme når komprimeret og forvandlet til en væske. Væsken ledes derefter gennem en fordamper, hvor det er tilladt at flygte ind i indeluften, der cirkuleres derefter i hele hjemmet.

Geotermiske varmepumper følger denne model så godt, men med en væsentlig forskel: i stedet for at trække varme fra udeluften, de trække varmen fra jorden. Der er flere fordele til denne proces. Første varme produceret af jorden--geotermisk energi--er langt mere konstant end varmen i luften. En mere stabil temperatur opretholdes under jorden, uanset vejr og sæson. Mens der er en lille variation afhængig af klimaet, og mens geotermisk energi cykle lidt, det er meget ensartet i forhold til mængden varme i luften. Dette tillader geotermiske varmepumper til at producere en regelmæssig og forventede varme flow uden skuffende brugere i de koldere måneder. Fordi disse varmepumper kan være så regelmæssige, kan deres designs nemt fremstilles, uden behov for differentiering på tværs af klima eller lande.

Geotermiske systemer varierer i effektivitet, men generelt har en 300 til 600 procent effektivitet rækkevidde, hvilket betyder at de kan producere kontinuerlig varme selv midt om vinteren ved at koncentrere energien i jorden. Jorden temperaturer kan variere, men de generelt går ikke under 45 grader Fahrenheit eller over 75 grader.

Der er flere variationer til geotermiske varmepumper afhængigt af omstændighederne. De fleste er i stand til at fordoble som afkøling enheder, air conditioners, at frigive varme fra luften indendørs udenfor og cirkulere køligere luft indendørs. Geotermisk pumper er også i stand til at gøre dette, da kondenseret varmen fra inde vil næsten altid være varmere end jorden temperaturen, og varmen kan udveksles på samme måde. Nogle geotermisk pumper bruges også som vandvarmer, tegning i varmen til varmt vand samt luft, selv om dette kræver yderligere enheder og et større system.

Stadig bruger andre varmepumper en hybridsystem, der trækker det varme fra både jorden og luften for at nå frem til en gennemsnitlig effektivitet, som kan drage af den varme luft i sommermånederne og jorden i vintermånederne, mens koster mindre end en fuldt geotermisk enhed. Men en hybridsystem vil ikke have samme levetid eller lav støj af en udelukkende geotermisk enhed, eller vil det være som lav vedligeholdelse.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com