Hvordan gaden lyser arbejde

April 15

Natrium lys

De fleste gadebelysning er natrium lamper. Natrium lamper producere en orange glød, der ikke er meget attraktivt, men de er meget effektive. Elektricitet løber gennem et rør fyldt med natrium og en smule af argon gas. Når lyset først tændes, natrium er solid, men som det varmes op det fordamper i røret. Når en elektron rammer et molekyle af natrium, absorberer af natrium noget af energien. Molekylet derefter frigiver energi som en foton af orange lys.

Timere

Timerne bruges til at kontrollere mange gadelygte systemer. Normalt, er en elektronisk stueur indbygget i hele systemet. Uret viser de gadebelysning aftenen og afsted om morgenen automatisk. I nogle systemer, vil timeren variere lidt hver dag, at holde lysene i længere perioder i vintermånederne og kortere dem om sommeren.

Fotodetektor

Nogle gadebelysning bruger et andet system til at tænde lys om natten og ud i løbet af dagen. Disse lamper bruge fotodetektor, små elektriske komponenter, som er følsomme over for lys. En af mest almindelige type af fotodetektor er en photoresistor. Photoresistors modstå strømmen af elektricitet, men deres modstand dråber når lyset rammer dem. Den mere modstand i et kredsløb, den mindre elektrisk strøm løber gennem. I en photoresistor drevet gade lys løber en lille strøm gennem modstanden. Når det bliver mørkt, modstanden stiger og de nuværende dråber. Dette fortæller kredsløb for at tænde lyset, indtil dagslys kommer og de nuværende stiger igen. Ligesom timere justere disse systemer deres timing i mørkere måneder af året. I modsætning til timere, kan de også finde mørke, overskyet vejr og tænde lys til at bidrage til at kompensere.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com