Hvordan herbicider påvirker mennesker

January 9

Hvordan herbicider påvirker mennesker

For at holde haver, yards og andre landskaber ser godt, anlægsgartnere, landmænd og husejere henvende sig til herbicider kan slippe af irriterende ukrudt og uønskede blade. Herbicider, mens effektiv på drab ukrudt, kan have negativ indflydelse mennesker udsættes for dem, enten gennem direkte fysisk kontakt eller ved indtagelse af afgrøder sprøjtet med ukrudtsmidler. Effekten af herbicider på mennesker fortsætter med at blive overvåget af forskere til at afgøre deres sundhed, når de anvendes på fødevarer.

Sundhedsmæssige effekter

Når fødevarer sprøjtet med ukrudtsmidler er indtaget, kan de påvirke mennesker. Forskellige sprøjtemidler, såsom methoxychlor og endothall, har vist sig for at forårsage tarm eller reproduktive problemer. En rapport af Jim Oldham og Rachel Massey af Hampshire colleges Institut for videnskab og tværfaglige undersøgelser fastslår, at herbicider sprøjtet over Columbian landsbyer i 2000 og 2001 forårsagede diarré, opkastning, mave infektioner og mavesmerter. Landsbyboere også lidt fra talrige hud og respiratoriske lidelser. De rapporterede forekomst af dermatitis, bylder, børnesår, udslæt og kløende hud.

Udviklingsforstyrrelser

Herbicider kan også være ansvarlig for forekomster af mental, udviklingsmæssige og adfærdsmæssige lidelser hos mennesker udsat for dem. I en 2010 artikel i "Pediatrics" magasin bemærkede forskerne, at børn med højere eksponering for visse pesticider, havde en højere forekomst af ADHD diagnose. Børn udsat for større mængder af herbicider kan også være mere tilbøjelige til at have en autisme spektrum forstyrrelse. Eksponering for pesticider kan medføre forkrøblede udvikling i et foster eller børn efter fødslen.

Kræft

Forskere også tilslutte herbicid eksponering til højere satser for kræft. "Videnskaben nyheder" magazine's Janet Raloff rapporterer, at undersøgelser har knyttet herbicider pendimethalin og EPTC med udviklingen af kræft i bugspytkirtlen i pesticid sprøjter og deres ægtefæller. En anden undersøgelse konstaterer en højere forekomst af prostatakræft i mænd, der arbejder i en triazin fremstillingsvirksomhed. De hjemmeside historie af vandfiltre stater, som herbicid alachlor, anvendes på majs, sojabønner og peanut afgrøder, øger også risikoen for kræft i disse udsættes for det. Eksponering under Vietnam-krigen for herbicidet Agent Orange førte til en øget forekomst af bløddelssarkomer, respiratorisk kræft og ikke-Hodgkin lymfomer i veteraner.

Herbicider og børn

Mens disse problemer kan ramme både voksne og børn, mener forskere, at børn er mere modtagelige for problemer forårsaget af herbicider. Børnene spiser mere mad, der kan være kontamineret af herbicider end voksne. Disse herbicider blive absorberet hurtigere og med en lavere rate af eliminering. Da børns organer er under stadig udvikling, kan herbicider forårsage permanent skade. For eksempel fandtes børn af veterans udsat for Agent Orange for at have en øget forekomst af neuralrøret lidelse Spina Bifida, psykiske lidelser og andre alvorlige fødselsdefekter, ifølge US Department of veterananliggender.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com