Hvordan hjælper DNA fingeraftryk planter?

March 17

Hvordan hjælper DNA fingeraftryk planter?

DNA-test har fundet en række anvendelser med menneskeligt gen identifikation og giver et middel til bedre forståelse af hvordan levende organismer er lavet. Som med mennesker, at brugen af DNA-test inden for plantearter giver oplysninger, der kan hjælpe i sygdomsforebyggelse, plante tilpasning til forskellige miljøer og forbedre plante vækst processer.

DNA fingeraftryk

DNA, som står for desoxyribonukleinsyre, er den genetiske blåtryk hvorfra levende celler, væv, organer og organer er opbygget efter Innovation, en forskning teknologi ressource site. Denne plan består af kodning-par, der er arrangeret i tildelte sekvenser, som er hvordan forskellige celletyper kommer. Inden for planter, visse sekvenser bestemme bestemt leaf former og størrelser, eller om en plante har blomster eller ej. DNA fingeraftryk er en bestemt teknik, der anvendes til at forstærke disse kodning sekvenser, som gør det muligt at læse en plante individuelle genetiske makeup.

Funktion

En plantens genetiske profil kan give specifikke oplysninger om dens stamtræ familie linje og slægten og identificerer selv relaterede søskende planter, ifølge Innovation. Forskellige fingeraftryk teknikker--som simple sekvens gentages og forstærkede fragment længde polymorfi--producere forskellige niveauer af beslutningsforslag så vidt hvordan klare en bestemt kodning sekvens vises i det endelige resultat. DNA fingeraftryk giver et helt nyt perspektiv på plante udvikling med hensyn til vækst, metaboliske processer og sygdom oprindelse.

Registrering af sygdom

Plantesygdomme kan skyldes genetiske svagheder eller svagheder skyldes miljøfaktorer såsom bakteriel organismer. Polymerase kædereaktion er en slags DNA fingeraftryk, kan hurtigt oprette flere kopier af DNA kodning. Denne teknik har vist sig nyttige i at identificere sygdomsfremkaldende organismer som bakterier eller virus, ifølge videnskab Creative Quarterly. Den viden, som DNA fingeraftryk gør det muligt for forskere at avle planter, der er resistente over for visse sygdomme af genetisk ændring af deres DNA strukturer, ifølge Iowa State University.

Jord tilpasningsevne

DNA fingeraftryk analyse kan give oplysninger om typen af jordbundsforhold en plante vokser i, ifølge videnskab Creative Quarterly. Jordbundsforhold reflektere over værkets overordnede sundhed og evnen til at tilpasse sig i forskellige miljøer. Af identificerende komponent jordbundstyper og deres virkninger på plante struktur, kan videnskabsfolk genetisk ingeniør DNA for at aktivere planter trives inden for mindre end gunstige jordbundsforhold, ifølge Iowa State University. Denne evne kan være særlig nyttige, fordi tørre forhold ofte forhindre sund plante udvikling for mange arter.

Planternes vækst

DNA-molekyler spiller en vigtig rolle i reguleringen af protein syntese processer i cellerne. Disse processer bestemme en plantesundhed og dens evne til at reproducere, som direkte påvirker den generelle sundhed og reproduktive evner af sine planter, ifølge Iowa State University. Da mange forskellige gener kan bidrage til forplantningsevne, kan DNA fingeraftryk hjælpe forskere identificere de gener, der regulerer disse processer. Denne information kan bruges til genetisk ingeniør planter, der er i stand til at producere sunde afkom hurtigere.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com