Hvordan kan bakterier, svampe, orme og insekter ændre jord?

May 19

Hvordan kan bakterier, svampe, orme og insekter ændre jord?

Havejord er hjemsted for en slående række organismer, hver især spiller en rolle i denne miniature økosystem. Regnorme, svampe, bakterier og insekter er alle vigtige for at holde jorden frugtbar og planter grønt og sundt.

Funktion

Når dyr, planter eller andre organismer dør, nedbrydes resterne af nedbrydere, især svampe, bakterier og regnorme. Nedbrydning genbruger vigtige næringsstoffer som kvælstof og fosfor i jorden for at gøre dem tilgængelige for planter. Insekter spiller en sekundær rolle i denne proces, fordi både deres rester og deres afføring er genanvendt på samme måde.

Funktioner

Nogle svampe kolonisere planterødder og fungere som symbionter, leverer næringsstoffer som fosfor og kvælstof til anlægget i bytte for kulstof. Kvælstofbindende og nitrificerende bakterier spille en vigtigere rolle ved at indfange atmosfærisk kvælstof og konvertere det til forbindelser planter kan bruge.

Overvejelser

Regnorme også hjælpe blandes jord, transporterer organiske forbindelser fra højere jord til lavere lag og øge porøsitet, hvilket øger hastigheden af næringsstoffer og vand flow. Nogle arter af svampe kan hjælpe med klump eller binde jordpartikler, øge mængden af vand i jorden kan holde. Ikke kun gøre bakterier, svampe og regnorme hjælpe opretholde planteliv, de låner jorden sin karakteristiske lugt. Ifølge det amerikanske Department of Agricultures jord biologi primer, er duften af frisk vendte jord forårsaget af arterne bakterier.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com