Hvordan kan man øge fosfor & kalium i jord

August 15

Hvordan kan man øge fosfor & kalium i jord

Gødning liste typisk tre numre, som 5-10-10. Disse tal repræsenterer procentdelen af nitrogen (N), fosfor (P) og kalium (K) i gødningen. De fleste gartnere er klar over, at kvælstof fremmer rige grønne blade, men at for meget kvælstof kan hæmme blomstrende og frugtbærende-- men overser betydningen af fosfor og kalium at plante vækst. Uden tilstrækkelig fosfor, kan planter udvikle svage rodsystemer, modne langsomt og mister deres evne til at modstå stress i vinter. En kaliummangel hæmmer plantens evne til at modstå stress af varme og kolde temperaturer og kompromiser plantens evne til at regulere vand og fotosyntese. Sund vækst kræver afbalancerede næringsstoffer.

Instruktioner

•Gennemfør jord test til at bestemme balancen af næringsstoffer i din jord. En billig test fra hardware butik giver niveauet af både fosfor og kalium, men ved din county udvidelse giver en mere grundig evaluering af din jord.

•Læs jordanalyse rapport fra jorden test tjeneste eller læse den ledsagende materiale med din jord testkit til at bestemme din jord behov.

•Purchase gødning med en formel, der er højt indhold af fosfor og kalium, men lav i kvælstof, hvis din jord test viser, at jorden mangler både fosfor og kalium. Ellers Køb en formel, der matcher din jord behov.

•Spread gødning over toppen af området havearbejde. Følg den anbefalede dosering ved anvendelsen af gødning, da for meget gødning kan skade planterne.

•Work gødning i top 6 inches af jord med en have rorpind.

Tips & advarsler

  • Teste jorden hvert tredje år for at bestemme tilstanden af jord, som sammensætning og balance af næringsstoffer ændringer over tid.

© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com