Hvordan kan man øge jord væskeophobning

October 2

To egenskaber af din jord er vigtigt at bemærke, før de indleder ethvert havearbejde aktivitet: dræning og fastholdelse. Dræning er mulighed for vand at passere gennem jorden, og væskeophobning beskriver mængden vand, der forbliver suspenderet i jorden selv. Nogle planter, såsom kaktus, kræver jord, der dræner godt; tomater og andre vand guzzlers, men vokser bedst i jord, der er konstant fugtig. Ingen enkelt jord passer til alle havearbejde behov, så forstå balance mellem dræning og fastholdelse hver af dine planter har brug for er nøglen til at gøre jorden blander, der fungerer.

Instruktioner

•Break op din jord med en hakke eller rake. Undersøge jorden og afgøre, hvilken type af jord du har; overveje materiale, tekstur, partikelstørrelsen og egenskaber--f.eks. sand, silt eller ler; pakket eller løs; og om fugt trænger og dræner hurtigt.

•Request en jord test til at evaluere de kemiske egenskaber af din jord, herunder pH og næringsindholdet; en Folkeuniversitet eller medlem af din lokale afdeling af parker og rekreative afdelingen kan hjælpe dig med at finde en organisation, der udfører jord test.

Dyrknings jord ændringer anbefales til din jord kvaliteter. Tilføje et godt opløste ændringsforslag, såsom vermiculit, tørv, alderen gødning eller kompost, at øge vand opbevaring og næringsstof niveauer i sandjord.

•Tilføj træflis til tæt lerjord kan øge fastholdelse uden umiddelbart påvirker de næringsstof niveauer; disse materialer nedbrydes langsomt og frigive næringsstoffer over tid. Tilføje sand for at forbedre fugt indtrængen og konsistens.

•Break op af jorden til at formindske størrelsen af snavs clods eller pakket jord, der tillader vand at trænge lettere og uden ændringsforslag.

•Evaluate ydeevne af din jord efter denne proces. Anmode om en opfølgende test fra din jord test agent. Test din jord om året.

Tips & advarsler

  • Hvis du føjer materialer til jorden for at øge væskeophobning, vil dræning og andre faktorer blive påvirket.
  • Forskning salt og pH indholdet af ændringsforslag, før du tilføjer dem. Vælg sphagnum tørv eller jorden efterlader i stedet for kompost og goedning, som ofte er høj i salt indhold; høje salt indhold kan påvirke nogle sarte planter såsom løg og hindbær.

© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com