Hvordan køleskab virker

October 25

Hvordan køleskab virker

Køling

Ved første øjekast, virker den moderne køleskab som en logisk paradoks. Elektricitet, som er normalt forbundet med varme, bruges til at lave varme rum koldt. Hvordan er det muligt?

For at begynde at forstå hvordan køleskab virker, tænke tilbage på sidste gang du fik lindring fra varmt vejr ved at få våde, eller følte for koldt efter at komme ud af bruseren. Dette skyldes, at vandet konvertering til gasform og udvide, og alle gasser seje ved ekspansion.

Gas afkøling

Selvom vand køling magt kan være nok til at chill din hud, er det ikke kraftig nok til et køleskab eller fryser. Køleskabe brug i stedet et kemisk stof kaldet tetrafluorethan. Denne gas har en meget lavere kogende og fordamper temperatur end vand, lavt nok, at det vil koge ved stuetemperatur. Når det sker, skaber det meget kolde temperaturer.

Men i orden for et køleskab til arbejde, tetrafluorethan skal konverteres gentagne gange tilbage til en væske, så fordampet igen for fortsat afkøling. For at opnå dette, er kemiske cirkulere gennem lukkede rør og elektroniske pumper. Pumperne presse gas, tvinger molekyler tilbage sammen en til en flydende tilstand. Denne væske er derefter frigivet til en lavere-pres området, og processen starter igen.

Rørene er placeret i køleskab og fryser, så at tetrafluorethan er inde fryser/køleskab, mens det er at være konverteret til gas (og dermed trækker varmen væk fra den omgivende luft), men uden for fryser/køleskab, mens den konverteres tilbage til væske (og dermed gøre dens omgivelser varmere). Der er også en højere tæthed af rør i området fryser i forhold til fryserens størrelse, gør denne plads koldere samlede.

Isolering

Den andre vigtige del af et køleskab funktion er temperaturregulering. Dette opretholdes gennem isolering, thermocoupling og luft forsegling. Den køleskab isolering er simpelthen et spørgsmål om at gøre køleskab vægge og dør ud af materialer, der er fattige på leder varmen, at holde de kolde temperaturer i køleskabet fra equalizing med stuetemperatur uden for det. Døren til køleskabet er derefter forseglet med magneter inde i gummi til den bedste lufttæt forsegling, at holde kold luft i at undslippe denne måde.

Termoelement på køleskab virker på samme måde som termostaten i et hjem. Et termometer læser temperaturen og starter og stopper den gas pumpe proces, som skulle holde køleskab og fryser ved en ensartet temperatur.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com