Hvordan man beregne sammensatte gering så indstillinger ved hjælp af spids vinkel og facet vinkel

May 4

Nogle gange når du deltager i træbearbejdning projekter, du nødt til at sammensatte nedskæringer--, skære et stykke træ i en vinkel til både vandrette og lodrette akser. Når to emner er designet til at passe sammen i en given vinkel fra vandret, formindskes flad vinkel mellem leddene tilsvarende. Du skal vide, hvordan man beregner denne vinkel, når du foretager nedskæringer med en sammensatte gering så.

Instruktioner

•Indstil antallet sider hele emnet har. Antag for eksempel, du vil oprette crown molding for en sekskantet rum. Du skal kende din flad spids klippe vinkel eller afvigelse fra en vinkelret snit; den nemmeste måde at beregne det er at opdele 180 med antallet af sider i rummet har. I en seks-sidede værelse er flad spids vinkel 30 grader. Mærke det som "A."

•Indstil facet vinkel den vinkel, hvor stykket afviger fra et vandret plan. Antage, at du ønsker din kroneformen til at danne en vinkel på 30 grader med loftet. Mærke denne facet vinkel som "B."

•Plug A og B i formlen "arctan(tan(A) cos(B)." Dette giver dig "arctan(tan(30) cos(30)." ARCTAN er inverse af en tangent, eller "tan-1" på en lommeregner. Hvis du indtastede formlen korrekt, bør du få 26.565 grader som spids vinkel.

•Plug A og B i formlen "arcsin(sin(A) * sin(B)." Ligesom arctan er arcsin inverse af sinusfunktion eller "synd-1." Du bør få 14.478 grader som facet vinkel.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com