Hvordan man dyrker brogede vedbend

March 24

Hvordan man dyrker brogede vedbend

Ivy vokser hurtigt og kan klatre så højt som 100 fod fra jorden. Efeu kan findes på alle de store kontinenter af planeten og anvendes primært som dekorative planter til at dække nøgne træstammer og grimme vægge. Brogede ivies betragtes mere æstetisk tiltalende--deres blade er normalt flere nuancer. Dette er faktisk på grund af mangel på klorofyl i bladene og kan gøre voksende dem lidt sværere end ikke-brogede efeu. Derfor her er en instruktions vejledning om hvordan man dyrker brogede vedbend.

Instruktioner

Voksende brogede vedbend

•Begin ved at opnå en ung ivy plante skæring fra en ven eller en børnehave. Efeu vokser ikke godt fra frø, og frø er ikke typisk sælges i butikkerne. Sørg for at få en ny længde af ivy creeper mindst fire inches lang med mange store blade. Gøre snittet med en ren sæt af haven sakse og placere den overskårne stængel i vand umiddelbart bagefter.

•Pour lige foranstaltninger af lerjord, sphagnum sphagnum og rent sand ind i en ny keramiske pot og bland dem grundigt. Puljen skal være omkring fem inches bred i bunden at tillade ivy's omfattende rodsystem til at vokse i de første par måneder.

•Douse blandingen grundigt med vand, og sørg for jorden afløb godt og vandet strømmer ud af ventilationskanaler i bunden af puljen.

•Skub cut ivy stilk omkring en tomme dybt ind i puljen.

•Sæt pot en vindueskarmen mod øst med en køkkenrulle nedenunder for at absorbere det vand, der vil dræne puljen efter vandingerne. En gennemsnitlig ivy bør modtage omkring fire timer af direkte sollys hver dag, men en brogede vedbend vil har brug for mere, så lad det permanent i vindueskarmen.

•Lad anlægget alene for fem dage eller indtil jorden er grundigt tør. Begyndelsen af en ny rodsystem bør har spiret af nu. Vand planten dagligt, lige nok til at holde alle jorden fugtig, ikke gennemblødt.

•Forbind-pot ivy hver tredje måned herefter. Sørg for at bruge nye jord og en pot på mindst fire inches større hver gang. Skal du også tilføje 15-15-15 NPK gødning efter hver ompotning. Dette betyder, at du har brug for en gødning, der er 15% kvælstof, 15% fosfor, og 15% kalium. Ud over dette bør ivy har ingen andre behov.

Tips & advarsler

  • Pot og jord bør give mulighed for god kloakering, ellers rødderne kunne begynde at rådne og ivy kunne dø.
  • Ivy kan være lidt af et problem i tempereret og subtropisk klima hvor de har tendens til at vokse hen over og dræbe andre planter, at forhindre deres adgang til sollys.

© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com