Hvordan man dyrker din egen mad i små rum

March 30

Hvordan man dyrker din egen mad i små rum

Voksende din egen mad er ikke længere bare for homesteaders. Selv folk, der bor i små lejligheder kan vokse en masse af deres egen frugt og grøntsager, hvis de har en balkon, terrasse eller flere windowsills med god soleksponering. Voksende din egen mad er givende som det bliver du i harmoni med naturen og årstiderne, mens også lette presset på din pengepung ved at reducere din købmandsvarer bill. Plus, der er ikke noget ganske gerne spise en salat chock fuld af frugt og grøntsager du voksede dig selv.

Instruktioner

•Indstil den plads du har til at afsætte til voksende din egen mad. Små rum omfatter terrasser, balkoner eller endda en lille gård. Bemærk Hvis området er solrigt, i halvskygge eller fuld skygge, da dette vil afgøre, hvilken slags mad du vil være i stand til at vokse bæredygtigt i rummet.

•Kontrollér en liste over former for frugt og grøntsager du vil gerne vokse. Bemærk, at de fleste frugter og grøntsager, som jordbær, tomater, salat og grønkål, kræver i det mindste delvis sol eksponering, hvis ikke fuld sol. Hvis dine små rum er i fuld skygge, vil du være begrænset til hvad vil vokse godt der til nogle bladgrøntsager som spinat, grønkål, sennep og de fleste salat.

•Forbered område til plantning. Hvis det er en lille gård, grundigt rake snavs at løsne det øverste jordlag. Hvis du vil være container havearbejde, Vælg dine krukker eller beholdere og udpege, hvilke planter vil gå i hvilken størrelse container, og hvor de vil opholde sig i din lille plads. De fleste grøntsager foretrækker rummelig beholdere, så en lerkrukke med 3 til 6 inches af økologisk pottemuld omkring roden struktur vil give masser af plads til at vokse og absorbere næringsstoffer og vand.

•Fastsætte en plan for haven efter de frugter og grøntsager du er voksende. Kortlægge områder med sol, halvskygge og fuld skygge, da der vil bestemme hvad planter kan gå i disse områder. Gøre mest muligt ud af din plads ved at skabe gavnlige bindinger, såsom at placere højere planter der kræver fuld sol siden kortere planter der kræver lys skygge (en højere plante vil give skyggen). Det er vigtigt at bemærke, at nogle planter ikke vokser godt sammen, mens andre er gensidigt fordelagtig. For eksempel, kan konkurrerende stærke dufte være problematisk, så plantning af jordbær og hvidløg ved siden af hinanden ikke kan være en god idé. Men voksende bønner og majs ved siden af hinanden er en fremragende parring da majs giver bønner en stilk til at klatre og bønne høst blade kvælstof i jorden for at befrugte kornet.

•Ansigt til din lokale Planteskole eller hjem forbedring butik for at købe frø eller planter du ønsker med det lys eksponering af din plads i sindet. Sørg for at holde børnehave etiketten med hver plante plantning og pleje instruktioner.

•Plant grøntsager og frugt efter din have design med økologisk potning jord i din lille plads. Følg den børnehave vejledning i plantning hvert udvalg af frugt og grøntsager som behov varierer meget efter slægt og art.

•Kapacitet dine planter regelmæssigt, når den øverste tomme af jorden er tør at røre. Befrugte med vanding en gang om måneden eller deromkring med økologiske fødevarer lønklasse gødning.

•Harvest din hjemmelavet mad fra din lille rum have regelmæssigt efter børnehaven tag instruktioner, eftersom bæredygtig høst varierer meget mellem arter af frugter og grøntsager. Salat og grønkål skal være klar til at høste inden for to måneder, mens planter som tomater og jordbær vil tage mindst en fuld sæson før en levedygtig afgrøde vil være tilgængelige.

Tips & advarsler

  • Container haver er generelt lettere at vedligeholde, som ukrudt og skadedyr tendens til at være mindre af et problem end i store haver.

© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com