Hvordan man dyrker dværg æbletræer

February 13

Hvordan man dyrker dværg æbletræer

Dværg æbletræer er en fantastisk måde at dyrke æbler i et lille rum. Størrelse er imidlertid ikke den eneste fordel de tilbyder gartnere. Dværg æbletræer er også lettere at beskære, spray og høst. De også bære frugt lettere--bare 3 eller 4 år i stedet for 7 eller 8 år for standard æbletræer. Dværg æbletræer er ikke vokset fra frø, men er lavet af podning en regelmæssig æbletræ på grundstamme af en dværg træ, hvilket er grunden til alle dværg træerne producerer standard størrelse æbler. Podede træet er derefter vokset i en børnehave i mindst et år, indtil det er stor nok til at blive solgt.

Instruktioner

•Decide hvis du ønsker en dværg træ eller en semi-dværg. Semi-dværg træerne vokse omkring 15 til 20 fod høj men er mere energisk og mere hårdføre end dværg træerne. De producerer omkring fem skæpper af apple et år. Dværg træerne vil vokse omkring 10 eller 12 fod høje og producere omkring to skæpper af æbler hvert år. Men de har svagere rødder og har brug for mere omsorg.

•Purchase træer fra en velrenommeret haven forhandler eller børnehave. Hvis det er muligt, købe træer, der er i dvale. Se efter ét år gamle træer, der er omkring 4 til 6 fod høj og mindst 5/8 inches i diameter.

Forpakket mindst to typer af æble træ fordi de fleste opfattes som "self-ufrugtbar." Dette betyder, at de ikke kan bestøve sig selv og kræver pollen fra en anden række til at producere æbler. Selv sorter, der er selvbestøvende, såsom Golden Delicious, Jonathan og gule transplantation, vil gøre bedre når selvbestøvede.

•Dig flere huller til dine træer. Sørg for, at de er langt nok fra hinanden. Fuld dværg æbletræer bør 8 fod fra hinanden med rækker mindst 12 fod fra hinanden. Semi-dværg træerne bør være 10 til 14 fod fra hinanden med 16 til 22 fod mellem rækkerne. Hullerne skal være bredere end de er dybe at rødderne til spredt ud.

•Plant træer i et område med fuld sol med en jordens pH-værdi på ca 6,5. Træerne skal plantes i foråret, mens de er stadig sovende. Unionens transplantat (en diagonal ar på stammen af træet) bør være 1 til 2 inches over jordoverfladen. Gør ikke gødning i plantning hul.

•Stake træer til at give dem støtte. Dette er især vigtigt, hvis træerne blev podet på M.9 og M.26 grundstamme.

•Kapacitet alle træer grundigt.

•Prune dit træ regelmæssigt. Fjerne alle grene, der vokser under Unionens graft.

•Wait. I ca. 3-4 år skal du have alle de æbler, du ønsker.

Tips & advarsler

  • Flere sorter af æbletræer vil ikke tjene som bestøvere herunder Rhode Island grønnere, Gravenstein, Mutsu, Roxbury Russet, Jonagold, Spigold og Baldwin.
  • Alle æbletræer har brug for mindst én måned i koldt vejr til at vokse.

© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com