Hvordan man dyrker en have lodret

July 9

Hvordan man dyrker en have lodret

En haven behøver ikke areal at bringe nydelse. Bare vokse op--en mur, dvs. Vertikale haver, at drage fordel af nøgne mure og hegn har brug for meget lidt plads. Sidestille denne stil af havearbejde med hængende billeder på en familie værelse væg. De tilføje dekoration uden at optage gulvplads. Hvor værftet plads er begrænset, er en lodret haven en måde at tilføje levende farve og tekstur.

Instruktioner

•Vælg en nøgne væg eller hegn, der vender mod syd eller vest og modtager fuld sol.

•Sæt et espalier på væggen, der dækker den midterste tredjedel af muren eller hegnet rummet. Tremmer kan suspenderes på kroge, hvis at skubbe det ned i jorden ikke giver tilstrækkelig støtte. Altid installere espalier før plantning noget klatring vinstokke, som kan blive beskadiget, hvis espalier er installeret efter de er plantet.

•Plant en klatring vin under espalier, enten i en gryde eller direkte i jorden. Planter såsom klatring steg, klatring hortensia, trompet vin eller clematis vil vokse op af espalier, giver en væg af farve.

•Sæt store krukker eller beholdere på begge sider af espalier. Fyld med pottemuld. Plante gårdhave træer som ficus, calamondin, håndfladerne eller andre høje planter i Potter flankerer espalier.

•Plant en blanding af blomstrende stauder på stribe af jorden i front af væggen. Vælge planter, der trives i fuld sol i farver der appellerer til dig. Påskeliljer, dianthus, salvia, echinacea, Shasta Tusindfryd eller catmint er et par muligheder. Dække de flerårig seng med bark mulch at kontrollere ukrudt og hold i fugt.

•Kapacitet planter regelmæssigt i løbet af det første år. Befrugte i foråret. Efter beplantning er etableret, vand kun under lange tørre perioder.

•Sæt hængende plante til muren eller hegnet med solide kroge, hvis flere farve ønskes. Fyld plante med pottemuld og efterfølgende planter såsom krybende jenny, sprede coleus eller Wave petunias. Hængende potter tilføje en anden dimension, og ekstra farve og tekstur, i de varme måneder.

Tips & advarsler

  • Hvis klatreroser er plantet på bunden af espalier, Husk at de ikke er sande vinstokke og har brug for hjælp vedhæfte sig selv. De producerer lange stokke, der bør være bundet til espalier at holde roserne sikret og klatring.
  • Engelsk vedbend (Hedera helix) er en naturlig bjergbestiger og vil gøre sin vej op en lodret overflade. Hvis der er en plet af nøgne væg, der skal dækkes, plante engelsk vedbend i bunden af den. En mur af levende grønne resultater.
  • Brug ikke wisteria for at klatre espalier fastgjort til væggen. Selvom det er en smuk og romantisk klatring plante, kræver wisteria en yderst robust, selvstændig pergola eller andre tunge struktur for støtte. Blåregn bliver ganske tung og har været kendt for at rippe tagrender fra huse eller knuse træ espalier.

© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com