Hvordan man dyrker en køkkenhave i Anchorage, AK

November 17

Hvordan man dyrker en køkkenhave i Anchorage, AK

Selv om Alaska er ofte portrætteret som sunless, sneklædte og brutalt koldt, har det faktisk en blomstrende dyrkning af vegetabilske sæson. I gennemsnit 105 dage, det er en kort, men solen indstillet ikke mellem juni og August, hvilket giver lange timers dagslys. Plantning sorter, der er tilpasset til Alaska og ved hjælp af teknikker til at beskæftige sig med cool jordtemperaturer bidrage til at gøre Vegetabilske havearbejde i Anchorage vellykket. Og der er færre haven skadedyr til at beskæftige sig med i Alaska end i de "nedre 48."

Instruktioner

•Vælg arter og sorter af grøntsager, der er kendt for at trives i sydlig-centrale Alaska. Cool sæson afgrøder, for eksempel, er et logisk valg. Har du en nem tid vokser broccoli, roer og grønkål. Men selv varme-kærlige tomater trives i Anchorage hvis du planter den rigtige type--"Subarktiske 25" er en tidlig modning sort. Start tomater fra frøplanter, ikke frø, til at give planterne et forspring på vækstsæsonen.

•Scout for en plantning site. Grøntsager har brug for fuld sol men i Anchorage de også brug for vind beskyttelse. En naturlig barriere, der ikke oprette skygge, såsom en fire-fods hæk, er perfekt. Plantning haven af et hus mur også virker som lommer af kold luft ikke indsamler i den samme placering. Kommercielle windbreakers er også tilgængelige for haver.

•Få et kit fra din lokale udvidelse office til at udføre en jord test. Sættet leveres med instruktioner for at indsamle jordprøven og sende det til laboratoriet. Denne jordanalyse fjerner gætterierne vedrørende hvilke ændringsforslag, brug for din jord. Grønsager kræver en pH på 6,5, f.eks. Lab rapport fortæller dig, om din jord er for sure og hvor meget kalk skal gælde for at hæve sin pH.

•Till jorden og broadcast ændringsforslagene lab anbefales. Rådnet gødning er også en god gødning for Alaskan jord. Sprede ½ lb af gylle per kvadratfod af jord på overfladen med en rake. Arbejde alt ned i jorden til en dybde på seks til otte inches. Hvis du ikke vælger at få en jordanalyse, anvende 2 lbs. i en 10-20-10 gødskning formel på jorden ud over gyllen. Rake område for at bygge en glat jordoverfladen.

•Dæk din plantning område med et ark af klar plast barkflis. Plast varmer op af jorden, så du kan starte din havearbejde før i Anchorage. Det også bevarer fugt og kvæler ukrudt.

•Kontrollér huller gennem plast barkflis for dine planter og frø med en murske. Transplant planter til huller på størrelse med deres rødder. Så frøene i huller dobbelt så dybt som deres diameter.

•Kapacitet din nyplantede vegetabilske seng. Holde frø og planteforædlingsmateriale konsekvent fugtig indtil de begynder at vokse kraftigt. Fra dette punkt, give dem en tomme af vand en gang om ugen. I et sted som ankerplads, hvor det ikke regner meget i vækstsæsonen, vil dine grøntsager afhænge af du for fugt. Installere en timer på sprinkler, hvis nødvendigt.

•Dæk din vegetabilske seng med en række dækker at holde dem varme. Række dækker er lavet af åndbart kunststof, der giver lys og vand igennem. De beskytter afgrøder fra frost, ekstrem varme og skadedyr. Fjerne den række dække senere i sæsonen når konsekvent varmt vejr ankommer i Anchorage.

•Cultivate vegetabilsk sengen til at fjerne ukrudt og skadedyr regelmæssigt. I Anchorage er root maddiker og snegle fælles haven gener. Undgå at anvende kemikalier til spiselige afgrøder. Kontakt din udvidelse kontor for rådgivning, hvis du er bekymret om din have sundhed. Personalet er udstyret til at identificere problemet og anbefale den sikreste kontrol metode til rådighed.

•Harvest så snart afgrøder modnes for bedste smag. Nogle planter, såsom ærter, producere mere rigeligt, hvis du samle dem løbende.

Tips & advarsler

  • Hæld ½ kop af et høj-fosfor starter gødning i hullet før omplantning planter. Dette fremmer hurtig rodudvikling og kompenserer for statens kort vækstsæson. Sydlig-centrale Alaska jord kan have en boron mangel. Korrigere det med 1-½ tsk borax pr. 100 kvadratfod hvert tredje år. Anvende bor kun i jord hvor gulerødder, majroer, kålroer, selleri, kål, blomkål, broccoli og rosenkål vokse.

© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com