Hvordan man dyrker en køkkenhave i Tennessee

February 5

Hvordan man dyrker en køkkenhave i Tennessee

Tennessees vejr giver dig mulighed at dyrke mange grøntsager, med plantning tider starter så tidligt som i februar og fortsatte til September, afhængigt af anlægget. Tennessee er et ideelt sted at dyrke grøntsager: det er en tempereret klima med masser af regn, hvilket betyder at gartnere vil have mindre arbejde end dem i en koldere eller tørrere klima. I Tennessee kan du dyrke de fleste grøntsager, herunder rødbeder, broccoli, kål, blomkål, tomater, gulerødder, salat, løg, ærter, bønner, radiser, kartofler, roer, majs, agurk, aubergine, peberfrugter, squash, græskar og vandmelon.

Instruktioner

•Vælg en placering man dyrker dine grøntsager. Den bedste jord bør have en dyb område for rødderne at vokse, med medium, smuldrende konsistens, der ikke er for vådt. Vælg et sted med masser af sollys, da de fleste grøntsager har brug for mindst seks timers sol om dagen.

•Kontrollér jord-niveau for kalk og befrugtning beløb at tilføje. Hver county i Tennessee har en University of Tennessee udvidelse office, der kan hjælpe dig med at kontrollere jordkvaliteten. De vil fortælle dig, hvor meget kalk og gødning du skal dyrke grøntsager godt i din jord.

•Forbered jorden. Fjern snavs fra det område hvor du skal plante grønsagerne og lad det tørre i et par uger. Tilføj eventuel kalk og gødning på dette tidspunkt så at jorden vil have tid til at absorbere det før plantning.

•Plant dine frø. Grave et hul med en spade to til fire gange på størrelse med frø, placere frøene i hullet, så refill.

•Kapacitet dine planter. Grøntsager har brug 1 til 1-og-en-halv inches af vand hver uge til at trives. Du kan enten vande planterne ved at placere en sprinkler i nærheden af dem, eller vand ved hånden ved hjælp af en vanding kan. Vand det fulde beløb på én gang i stedet for at sprede det ud til at fremme rodvækst.

•Weed din have. Generelt, vil du ukrudt ved hjælp af en spade eller hakke. Kemiske ukrudtsmidler er tilgængelige, men ikke anbefales til de fleste hjem køkkenhaver, da du vil have sådan et stort udvalg af planter, der kræver flere slags herbicider.

•Harvest dine grøntsager. Det bedste tidspunkt at høste dine grøntsager er så snart de er fuldt modne. At tillade grøntsager til at blive på planten kan reducere senere produktion af anlægget og sænke den ernæringsmæssige værdi af dine grøntsager.

Tips & advarsler

  • Du kan opleve problemer med sygdomme eller skadedyr. Den bedste måde at løse dette er at korrekt pleje din vegetabilske planter. Kemiske pesticider er tilgængelige men kan påvirke anlægget. Nogle almindelige problemer med haver i Tennessee omfatter nematoder, root rot, rust, skimmel og meldug.

© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com