Hvordan man dyrker en køkkenhave med begrænset plads

December 4

Hvordan man dyrker en køkkenhave med begrænset plads

Du behøver ikke at gå glip af på at dyrke dine egne grøntsager, bare fordi du har begrænset plads. Korrekte afgrøde valg, næringsrig jord og en smule kreativitet tillade en gartner til at producere en række friske grøntsager i et lille rum. Ved hjælp af arvesagen plantning, række dækker og hot caps (en cloche lavet af rør fyldt med vand, der varmes i løbet af dagen og udstråler natten) hjælpe små-plads gartneren gøre den mest produktive anvendelse af deres begrænsede havearbejde plads.

Instruktioner

•Find ud af mængden af sollys om dagen, din begrænsede havearbejde plads modtager. Cool sæson grøntsager kan vokse med succes i et par timer af sollys om dagen. Varme sæson afgrøder, såsom tomater og peberfrugter, kræver imidlertid seks til otte timer hver dag. Vælg en placering, der modtager nok sol for typerne af planter i din have.

•Request en jordanalyse for området af et professionelt testlaboratorium. Din county Udvidelsesagenten kan give dig med kontaktoplysninger og procedurer. Hvis du ved, at din oprindelige jord har produktivitet spørgsmål, bygning hævet havearbejde senge og ved hjælp af en økologisk rige pottemuld sikrer din vegetabilske afgrøder får den ernæring, de har brug for.

•Build eller Køb en lodret støtte for ene ende af din køkkenhave. Støtten bør nå mindst 6 fod høje til at rumme ærter og pole bønner i køligt vejr og agurker, når vejret er varmt ankommer. En lodret voksende beliggenhed kræver mindre plads fra din begrænset område at horisontale anlæg placering.

•Draw en haven planen for hver del af vækstsæsonen med modne størrelsen af planter som en guide til mængden plads, hver kræver. Du kan placere køligt vejr planter tættere sammen end de anbefalede afstand og høst blade fra ydersiden af salat greens, såsom salat og spinat, forlader plads til mere vækst. Hurtigt modning grønsager som radiser, kan være indbyrdes plantet med salat greens, fordi du vil fjerne dem til at spise før grønne har brug for pladsen. Forlade mindst 2 inches af plads rundt tomatplanter at tillade deres blade tørre for at undgå svampesygdomme.

•Tilføj gødning og andre ændringsforslag anbefales i analyserapporten jord. Hvis du bruger organisk rige pottemuld, tilføje kvælstof for at fremme nedbrydningen af organisk materiale i jorden.

•Tilføj et system til at vande planter, såsom drypvanding eller soaker slanger. Placer drippers på hver plante placering eller dække området ved at placere drippers på en S-formet rør omkring 12 inches fra hinanden. Sted soaker slanger 12 inches fra hinanden. Højbede tørre ud hurtigere end en traditionel have og kræver hyppigere vanding i tørre perioder.

•Tilføj planter eller frø på det tidspunkt anbefalet på pakken for dit område. Du kan forlænge vækstsæsonen ved hjælp af række covers til at beskytte planter mod frost og varme hætter at varme jorden. Efter jorden varmer, tilføje barkflis omkring planterne moderate jordtemperaturer, reducerer ukrudt og bidrager til at opretholde fugt.

•Hold vegetabilske haven fri for ukrudt, der konkurrerer med planter for fugt og næringsstoffer. Harvest grøntsager, så snart de er klar.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com