Hvordan man dyrker grøntsager i Zone 10

December 10

Hvordan man dyrker grøntsager i Zone 10

Det amerikanske landbrugsministerium har opdelt landet i elleve plante hårdførhed zoner. Disse zoner er baseret på den gennemsnitlige minimumstemperatur i hvert område i løbet af året. Zone 10 er det andet varmeste område og omfatter dele af Californien, Florida, Louisiana og Texas. Du kan dyrke grøntsager hele året i zone 10, fordi vintrene er meget mild.

Instruktioner

Hvordan man dyrker grøntsager i Zone 10

•Skriv et haven tidsplan for tre vækstsæsoner: køle, varme og falde. Forskellige sorter af grøntsager vokse på forskellige tidspunkter af året. Forskning i vækstperioden og høst periode for hver enkelt grøntsag, du ønsker at vokse. Stagger din plantning og høst tidsplan, således at nogle planter vokser altid i din køkkenhave.

•Forbered havejord med kompost. Jordbund i zone 10 tendens til at have høje niveauer af alkalisk og mangler næringsstoffer. Balance de alkaliske niveauet med kompost. Grave tolv inches til din have seng med en skovl og vende jorden. Bland to inches af kompost. Du kan også oprette et højbed haven og bland de indfødte jord med kompost.

•Opret stier i haven. Forlade om en fod af plads til at gå mellem de vegetabilske rækker. Dette vil tillade dig at trække op ukrudt og høste grøntsager uden at forstyrre de andre planter.

•Installer et vandingssystem i din have. Vegetabilske planter i zone 10 har brug for en masse vand til at trives og vokse. Vandingssystemer også hjælper med at forhindre overwatering, der kan oversvømme ud grøntsager i haven.

•Plant din ønskede grøntsager under passende plantning sæson. Placer de vegetabilske grupperinger i deres egen sektion. Plante dem en tomme eller to under jordoverfladen. Plante forår og sommer grøntsager såsom majs, squash og peberfrugter i April og maj. Plante falder grønsager som bønner, ærter og åbne leafed salat i September og oktober. Plante køligt vejr grøntsager som spinat, grønkål, tomater og ærter i februar. Nogle planter vil være klar til høst som du forberede sig på at plante grøntsager næste parti.

Tips & advarsler

  • Læg en plastfolie mellem vegetabilske rækker i vintermånederne at holde jorden varm.

© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com