Hvordan man dyrker hyben

July 26

Hvordan man dyrker hyben

Hyben, frugten af en rosenhæk have mange kulinariske anvendelser. Te fremstillet af hyben er velsmagende og giver en kraftfuld dosis af vitamin C, mere end citrus, og hyben er lettere at dyrke end appelsiner og citroner. Plante et par gammeldags steg buske og høste frugterne. Hvis du ikke bruger hofterne dig selv, vil du stadig blive belønnet med fugle besøger haven for at spise dem.

Instruktioner

•Plant en rose sort, der vil vokse hyben. Mange moderne sorter af roser er avlet til at undgå frugterne danner. Gammeldags busk-type roser er det bedste valg. Rugosa er det mest populære valg for smag.

•Plant rugosa roser i veldrænet jord, i et hul lidt større end den nye plantens rodklump. Plantens krone, beliggende lige over rodknolden, skal være 1-tommer under jorden. Fast jorden omkring planten og toppen med en 2-tommer lag af muld. Rugosa er kolde og tørke resistente. Plante rugosa i en gruppe for en spektakulær hæk.

•Undgå at brugen af pesticider og herbicider på eller i nærheden af rosenbuske hvis du planlægger at bruge Hyben til kulinariske formål.

•Pick hyben i efteråret. Trim begge ender og skæres i halve på langs, udsætter de fine hår og frø indeni. Fjerne disse, da de ikke er spiselige. Brug ikke aluminium redskaber eller bakker, da de nedbryder vitamin C hyben er kendt for.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com