Hvordan man dyrker kartofler i High Desert

April 24

Hvordan man dyrker kartofler i High Desert

Selv om kartofler vokser i de fleste klimaer, gør de særligt godt i den høje ørken, hvor vintrene er kolde, somrene er solrig og tør, og de fleste nedbør forekommer i vintermånederne, ofte i form af snefald. Plante kartofler omkring tidspunktet for den sidste drab frost i dit område – normalt marts eller April. Knoldene tåler lettere frost men dræbes af en hård frost, og kan rådne hvis jorden er for fugtigt og koldt.

Instruktioner

•Plow så snart de fleste af vinteren fugt har drænet fra jorden og jorden er varm nok til at arbejde. Ellers, pløjning mudret jord viser jorden i bidder, der kræver omarbejdning. Du kan også arbejde i jorden med en spade, dyrke jorden til en dybde af mindst 10 til 12 inches.

•Forbedre kvaliteten og vand-retention af jord ved at tilføje mindst 1 eller 2 inches af organisk materiale under pløjning. Organisk materiale er særlig vigtigt ved høje ørken klimaer hvor jorden er ler-baseret eller sandstrand. Anvende organiske materiale såsom kompost eller rådnet animalsk affald. Hvis du anvender friske gødning, skal det indarbejdes i jorden i efteråret så gyllen har tid til at nedbrydes inden foråret.

•Purchase certificerede læggekartofler fra en havecentre eller børnehave. Forsøg ikke at plante købmand kartofler, som er ofte behandlet med materialer, der forhindrer spiring. For de bedste resultater, købe frø fra kartofler, der dyrkes i dit område, fordi kartoflerne vil være velegnet til din særlig høj ørken klima.

•Klippe læggekartofler i stykker omkring 1 til 1 1/2 inches i diameter. Sørg for hver luns har mindst ét øje, som er begyndelsen på en spire. Du kan også bruge små, hele læggekartofler. Tillad kartoflerne tørre i et skyggefuldt sted i en til to dage før plantning. Ellers kan skæres kartoflerne rådne.

•Opret Render 32 til 36 inches fra hinanden, ved hjælp af en haven hakke. Plant læggekartoflerne i furer, giver mulighed for otte til 10 inches mellem hver kartoffel. Dække kartofler med 2 inches af jord at køle dem under den varme, tørre sommervejr fælles til høj ørkenen. Kartofler plantet i lavvandede jord ofte danne sunde toppe men ingen rodknolde.

•Kapacitet kartofler umiddelbart efter plantning. Fortsætte med at vand planterne let og ofte hver to til tre dage, at holde jorden fugtig indtil vækst vises og kartoflerne er etableret.

•Kapacitet etableret kartofler dybt at fremme længe, sunde rødder. Mætte jord til en dybde af mindst 12 inches, og lad derefter top 1 tomme af jord til tørre mellem vandingerne.

•Conserve vand i en høj ørken klima af vanding i morgentimerne at forhindre fordampning gennem sollys, varme og vind. Undgå vanding om aftenen, hvis du bruger en sprinkler, fordi kølig høj ørkenen natten temperaturer kan kan fremme sygdom som meldug. Hvis det er muligt, installere en drypvanding system, som er mere effektiv.

•Mound jord over planter når planterne er 5 til 6 inches høj. Efterlad 4 til 6 inches af grønne plante toppen udsat så anlægget har adgang til sollys. Fortsat mound jorden efter behov indtil kartoffelplanter er 12 til 15 inches høj--, normalt tre eller fire gange i løbet af sæsonen. Du kan også mound planter med halm eller tørt græs udklip, der holder jorden cool under varmen sommer. Brug ren halm, der indeholder ingen ukrudtsfrø.

•Harvest nye kartofler som ønskede begyndelse i midsommer. Grave resten af kartoflerne når toppe dør i August eller September.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com