Hvordan man dyrker Kumaras

March 21

Hvordan man dyrker Kumaras

Kumara er den polynesiske navn for sød kartoffel, en pæreformet roden med en orange-brun hud omkring fast, orange frugtkød. Sød kartoffel vokser fra spirer, der også kaldes underkjoler. Plante sød kartoffel spirer om foråret efter faren for frost. Den søde kartoffel modnes underground i 85 til 120 dage, mens en vinstok vokser på overfladen. Søde kartofler kan spises rå eller kogt, sauteed eller bagt med eller uden huden.

Instruktioner

Haven forberedelse

•Vælg en beliggenhed i fuld sol med godt afdrypning jord. Bruge en flat-end haven spade til at skære ned gennem sod. Skubbe den haven spade vandret under spadestik til gratis rødder fra jorden. Kaste sod i kompost bin eller rulle sod i 2 - 3-fods længder til transport til en anden placering i landskabet til udplantning.

•Anvend en skovl eller rototiller til at arbejde i jorden ned til omkring 8 inches. Rive gennem den vendte jord til at fjerne klipper. En skovl eller rake kan bruges til at bryde klumper af jord. Kaste 2 til 4 inches af organisk materiale, som kompost eller blad mug på den vendte jord. Brug skovl eller rototiller til at arbejde det organiske materiale i den vendte jord.

•Brug rake oprette kamme omkring 8 inches høj for længden af haven og 40 inches fra hinanden.

Anlæg, pleje og høst

•Skub spirer i toppen af jorden ridge omkring 1/2 tomme dyb. Brug fingrene til at skubbe jord over kumara. Plante yderligere spirer 12 til 18 inches fra hinanden i hver række.

•Applicer gødning på omkring seks uger, hvis det ønskes. Vælg en all-purpose vand opløselige eller granulerede kommercielle gødning for grønsager.

•Spread 2 til 4 inches af muld som blad skimmel på overfladen af de plantede søde kartofler. Plast barkflis kan bruges i stedet. Barkflis vil holde på fugt og hjælpe blok weed vækst. Vand dybt hver syv til 10 dage, hvis der er ingen nedbør.

•Dig op en kumara på omkring 85 dage. Brug fingrene til at skubbe jord fra den søde kartoffel i højderyggen. Den søde kartoffel skal være fast og brunlig-orange når moden. Hvis kartoflen ikke er modne, genoprette det og tjekke igen i ca syv dage. Det kan tage op til 120 dage for søde kartofler til at modnes. Når den søde kartoffel er modne, fjerne vinstokke fra overfladen for at gøre det lettere at grave ud de resterende søde kartofler.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com